Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de de desembre del 2010 | 17:57
Notícia · Història

La història dels Països Catalans, a través de l'òptica femenina

Barcelona · La personal aportació de 665 dones a la història dels Països Catalans és el contingut d'un nou diccionari en línia. El Diccionari Biogràfic de les Dones, el projecte creat de manera conjunta entre el Govern de la Generalitat,

el Consell de Mallorca i la Xarxa Vives d'Universitats, ofereix un extens recorregut al llarg de la història dels territoris de parla catalana entre els segles I i XXI, a través de la biografia de 655 dones.

L'objectiu principal d'aquest nou diccionari és reflectir la tasca d'aquestes dones, massa vegades relegada a segons i tercers plans, i subratllar les seves contribucions en la història dels territoris de parla catalana des de diferents camps de coneixement i àmbits d'actuació. En la seva elaboració han treballat investigadors i grups de recerca universitaris en estudis de les dones i de gènere, que han acnseguit recollir les mirades femenines de personatges històrics rellevants de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, la Catalunya del Nord, Andorra i Sardenya.

Per la seva banda, el Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació en funcions i un dels màxims impulsors del Diccionari Biogràfic de les Dones, Joan Manuel Tresserras, ha destacat que el diccionari "atorga a les dones el paper que han tingut en la construcció de Catalunya, i ofereix una mirada més complexa de la cultura compartida per tots els territoris de parla catalana". D'entre totes elles se'n destaquen la virreina de València, Germana de Foix, la primera presidenta de l'Agrupació Radical Femenina d'Alcalà de Xivert, Genoveva Marsal Santamaría, les escriptores Montserrat Roig i Mercè Rodoreda.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat