Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 16 de de novembre del 2010 | 16:04
Notícia · Internacional

Desmuntant els tòpics catalans a l'estranger

Barcelona · Fins ara, el Col·lectiu Emma responia les informacions esbiaixades sobre Catalunya que apareixien en els mitjans de comunicació estrangers, una tasca pedagògica important a la qual s'hi afegeix una iniciativa de la Catalan News Agency' (CNA), el servei de notícies en anglès de l'ACN. La CNA ha fet un repàs dels tòpics, estereotips i mites que els estrangers tenen sobre Catalunya a través d'entrevistes que han fet els corresponsals de l'agència de notícies a Brussel·les, Londres, París, Berlín i Nova York.

En aquest sentit, alguns dels temes que apareixeran seran tòpics com A Catalunya sempre fa sol i sempre estan de festa', el català és un dialecte del castellà' o els catalans són uns garrepes'. Totes les entrevistes a estrangers seran valorades i aclarides per algun expert o personalitat de Catalunya, que "amb afany pedagògic", matisaran aquests tòpics. Entre les persones entrevistades hi haurà Miquel Valls, Tomàs Molina, Santi Santamaria, Salvador Giner o Muriel Casals.

"Nacionalisme perillós"
Precisament, la presidenta d'Òmnium Cultural és l'encarregada de respondre la primera opinió d'una estrangera sobre Catalunya. Tomasevic afirma que sap pels seus orígens balcànics que "el nacionalisme pot ser molt perillós". Casals respon que el català és un nacionalisme pacífic i integrador que "vol construir junts el nostre país".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat