Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de d'abril del 2011 | 18:23
Notícia · Madrid

El català sí que entra al Bernabéu, les estelades no

"Les banderes catalanes amb estrelles no passen", va afirmar un membre de seguretat a Catalunya Ràdio. D'altra banda, la pressió de la directiva del FC Barcelona va donar resultats i el català va ser utilitzat a la megafonia durant el partit.

Els 3.500 aficionats del Barça presents al Bernabéu van poder disfrutar la victòria blaugrana

Va imposar-se la normalitat i el català es va utilitzar, com en la resta de partits que disputa el Barça en Champions, al Santiago Bernabéu. Tot i que en un principi, la UEFA, seguint les reclamacions del Madrid, havia decidit que tan sols s'utilitzaria el castellà, la pressió de la junta directiva del Barça va fer que s'eliminés aquest absurd vet.

El Reial Madrid havia explicat durant el matí que el català no seria utilitzat per raons de "seguretat", una penosa excusa que va avalar la UEFA. Des del FC Barcelona es va demanar un justificant de la policia explicant aquests "motius de seguretat" i, finalment, la situació es va desencallar després d'una reunió entre representants del Barça i del club blanc. Evidentment, el fet que el català sonés amb normalitat en la megafonia de l'estadi no va ocasionar cap tipus d'incident més enllà dels xiulets d'una part de l'afició.

I, si bé la normalitat es va imposar en l'afer lingüístic, va desaparèixer a les portes de l'estadi, en què els membres de seguretat van impedir l'entrada d'estelades que portaven els aficionats del Barça que van presenciar la victòria del conjunt blaugrana al camp de l'etern rival. Un membre de seguretat ho va explicar a Catalunya Ràdio: "les banderes catalanes amb estrelles no passen".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat