Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 27 de d'octubre del 2016 | 11:34
Notícia · Política catalana

Junqueras: 'Volem que els nostres fills i filles creixin en un país on es garanteixin la llibertat i la justícia per a tothom'

Més de 600 persones van omplir el Teatre Municipal de Balaguer en l'acte de presentació del procés participatiu 'La República que farem' que ha endegat Esquerra Republicana de Catalunya per tal que la ciutadania faci arribar les seves propostes per a construir una república catalana en què hi hagi una societat més pròspera, lliure i justa.

En l'acte, que ha comptat amb la presència del president del partit, Oriol Junqueras, també hi han col·laborat càrrecs electes de la formació i persones de la societat civil que han expressat les seves propostes des de diferents àmbits sectorials que han d'esdevenir els eixos clau per a la construcció de la nova República i que constituiran els eixos d'aquest procés participatiu: Economia i Treball; Ciutadania i Benestar; Cultura i Educació; Territori i Medi Ambient i Política Internacional.

Junqueras ha estat taxatiu en afirmar que 'hi ha decisions que hem de prendre ara per assegurar el futur dels nens i les nenes del nostre país als que no podem deixar en mans d'un estat que escollirà un president d'un partit amb incomptables causes pendents de corrupció i que es permet jutjar a la presidenta del nostre Parlament, escollida democràticament pel poble català, per haver constituït una comissió d'estudi'.

Pel que fa al model de país que vol Esquerra Republicana, Junqueras ha assegurat que 'volem una república transparent i neta com una patena on tots els recursos es destinin a garantir la prosperitat de la ciutadania i no a enriquir les butxaques d'alguns, que garanteixi serveis públics de qualitat que siguin instruments de justícia social i garantia d'una vida digna'.

Pel president republicà, el concepte prosperitat al final vol dir 'que la nostra gent es guanyi la vida dignament, tingui accés als serveis públics fonamentals, sobretot a la salut i a la formació, en especial en el tram d'edats comprès entre els 2 i els 5 anys, etapa en què els infants adquireixen molt ràpidament els coneixements'. 'Volem que els nostres fills i filles creixin en un país on es garanteixin la llibertat i la justícia per a tothom', ha reblat Junqueras.

Esquerra ha instal·lat al vestíbul del teatre un panell on els assistents han pogut deixar escrites les seves propostes per al nou model de República Catalana en el qual han signat diverses personalitats com l'escriptor Josep Vallverdú o l'autor teatral Rafel Molina, nombrosos càrrecs electes i orgànics del partit i molts dels assistents a l'acte. El procés participatiu 'La República que Farem', s'allargarà fins al pròxim mes d'abril.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat