Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de febrer del 2011 | 17:22
Notícia · Política

Sacsejada, acord i internacionalització, segons Mascarell

Barcelona · A partir d'aquests tres eixos Ferran Mascarell ha posat fil a l'agulla com a cap de la Conselleria de Cultura de la Generalitat. El nou cap del departament ha explicat aquesta setmana les principals línies d'actuació amb què treballarà el seu equip, uns eixos que quedaran presentats de manera oficial el proper 16 de febrer al Parlament català.

Mascarell ha apostat per desplegar un acord per a la cultura basat en un pacte entre administracions, un marc d'entesa entre el sector públic i el privat i que es versi sobre la cooperació per internacionalitzar la cultura catalana. Paral·lelament, el conseller ha fet palesa la necessitat de reordenar l'administració cultural pública mitjançant la simplificació d'estructures, un criteri que ja s'aplicarà, per exemple, en la creació de la finestreta única de subvencions per simplificar els processos actuals.

El successor de Joan Manuel Tresserras ha apostat per un desplegament  de la cultura a nivell internacional deixant de banda les directrius de "revulsiu", "biòtop" i "ecosistema imprescindible per a altres sectors de la societat catalana" que va marcar el seu successor al càrrec. I tot això amb la vista posada a aconseguir la "necessària cooperació entre el món públic i el privat" pr tal que la cultura catalana no continui essent un sector que produeix "molt talent" però que "té un mercat petit". L'excepció que confirma la regla en les novetats de la conselleria és la Llei del Cinema: "s un aspecte urgent que esperem tancar en les properes setmanes" ha assegurat Mascarell.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat