Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 6 de de setembre del 2010 | 16:44
Notícia · Política

Debat a Cardedeu: Units per la independència?

Barcelona · La recentment constituïda Cardedeu per la Independència ha organitzat, aquest passat divendres, el primer acte públic, un debat amb representants de les diverses formacions polítiques que impulsen la creació d'un Estat català.

Moderats pel periodista Vicent Sanchis, hi ha participat Oriol Junqueras (ERC), Marc Sallas (CUP), Joan Canadell (Reagrupament), Anna Arqué (Solidaritat Catalana) i Carles Roca (SI, Coalició per la Independència), l'acte no va comptar amb la presència de cap representant de CiU, tot i estar-hi també convidat.

De les 220 persones que han seguit les dues hores del debat a Cardedéu, el qual s'ha estructurat en tres blocs: unitat per a la independència, com hi arribarem i quan, Joan Canadell ha destacat que des de Reagrupament "hem d'intentar aquesta unitat": "s possible, factible i recomanable. Reagrupament i Solidaritat tenim el mateix programa". També ha afegit que els serveis secrets espanyols "estan interessats en el debat de la unitat perquè, si no s'aconsegueix, els independentistes no votin i ha conclòs que si els catalans "no patíssim l'espoli fiscal, podríem ser el quart estat d'Europa, però ara som el país amb l'atur més alt d'Europa".

Per la seva banda, l'historiador i diputat al Parlament Europeu, Oriol Junqueras, ha afirmat que en la vigília de la victòria, en la vigília de la independència, "haurem d'estar units": "En 300 anys, ara és quan estem més a prop de la independència." Per a Marc Sallas, però, la unió no ha de suposar una lista única: "La independència no depèn de 68 diputats. Cal construir un moviment de base com ho és el de Cardedeu per la Independència. En el dia D menys u, haurem d'anar junts." Anna Arqué, de Solidaritat Catalana, ha recordat que la proposta inicial de la nova formació era la confecció d'unes llistes electorals "a partir d'unes primàries en les que hi tingués cabuda tot l'espectre independentista". Ha afegit, finalment, que prefereix que Reagrupament tregui 20 diputats i Solidaritat cap, que no pas que Solidaritat en tregui 10 i Reagrupament cap.

 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat