Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de juny del 2009 | 15:07
Notícia · Política

"Tupinada de proporcions històriques" contra Iniciativa Internacionalista

Barcelona · Milers i milers de vots de la candidatura d'II-SP podrien haver estat desviats a altres llistes en les darreres eleccions europees. El fet que a un poble basc amb gran presència de l'esquerra abertzale el Ministeri d'Interior atorgués 113 vots al POSI i cap a II-SP va ser la primera senyal

sobre una possible "tupinada" electoral per la qual altres formacions -especialment ultradretanes- haurien sumat vots que anaven destinats a la candidatura encapçalada per Alfonso Sastre.

El diari Gara assegura en un article que ha comprovat que almenys 1800 vots de 24 municipis bascos que interventors d'II-SP van constatar com a seus van acabar, després de l'escrutini oficial realitzat pel Ministeri d'Interior espanyol, a altres llistes. Segons Gara, "la irregularitat no es produeix a l'hora de comptabilitzar les dades" sinó que es troba a l'hora d'informatitzar els vots per part del ministeri d'Alfredo Pérez Rubalcaba.

El desfasament en el número assignat a II-SP -que a la papereta té el 30, mentre que a les llistes de candidatures registrades té el 31, número que als impresos de les actes d'escrutini correspon a Democracia Nacional- expliquen com molts vots abertzales poden haver anat a parar al partit espanyolista -que ha triplicat els seus vots a Euskal Herria obtenint bons resultats, fins i tot, a zones on mai havia rebut cap vot.

Però, tot i això, aquest fet no explica la pèrdua de vots d'II-SP a municipis bascos on partits desconeguts com Unión Nacionalista Asturiana, Movimiento Social Republicano, POSI, UCE o SAIN han arribat a ser primera força.

Les incògnites i dubtes, però, no es troben tan sols a Euskal Herria. A indicis com l'espectacular augment arreu de l'estat dels vots nuls -57.000- i en blanc -125.000- especialment a Madrid i Barcelona, cal sumar-hi les queixes que han arribat de diversos punts de l'estat assegurant que les dades de les actes i del Ministeri tampoc concorden.

En un comunicat, des d'II-SP es lamenten de no haver escrit abans, però afirmen, després d'haver analitzat els resultats, que hi ha hagut "una tupinada de proporcions històriques". Expliquen que han rebut nombrosos correus de gent que ha detectat que els seus vots no apareixien com a comptabilitzats, i afirmen que "les dades dels Països Catalans són més que sospitoses", a causa de l'augment "exagerat" dels vots nuls o en blanc i la desaparició de vots a "pobles on l'independentisme català havia obtingut resultats notables".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat