Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de d'agost del 2011 | 13:06
Notícia · Política

17-S: els militants d'ERC també hauran d'escollir candidat per Madrid

Alfred Bosch i Joan Ridao s'enfrontaran en primàries perquè la militància triï el cap de llista a Madrid si l'actual secretari general manté la seva disposició a plantar cara. La votació coincidiria amb l'elecció d'Oriol Junqueras i Marta Rovira com a nous president i secretària general de la formació respectivament.

El 17 de setembre, data en què els militants d'ERC havien d'escollir la nova direcció del partit per tal de rellançar, havia de ser un dia plàcid. La candidatura formada per Oriol Junqueras i Marta Rovira, president i secretària general d'ERC de 'facto' al ser els únics candidats i comptar amb el suport de la majoria del partit, havia de passar un tràmit en què el màxim que es podria avaluar seria la il·lusió de la militància depenent de la seva afluència per votar.

Finalment, però, el 'superdissabte' podria servir també perquè la militància escollís el cap de llista d'Esquerra a Madrid. Els candidats per liderar la formació al Congrés serien Alfred Bosch, independent avalat per Junqueras, o Joan Ridao, actual secretari general que, tot i no comptar amb el suport de la futura direcció, pretén repetir l'experiència. Aquest escenari només es produiria si Ridao manté la seva decisió de presentar-se i si el Consell Nacional del 3 de setembre decideix que hi ha prou temps per celebrar primàries.

A l'espera de la decisió de Ridao, tant l'actual portaveu d'ERC pròxim a Ridao, Ignasi Llorente, com el futur president del partit, Oriol Junqueras, han coincidit en les últimes hores en la conveniència de celebrar primàries si hi ha més d'un candidat i tots dos han apostat perquè es facin el pròxim 17 de setembre.

Fonts pròximes a Junqueras creuen que el 17 de setembre és una bona data per celebrar primàries i escollir el candidat al Congrés ja que encara faltaran dos mesos per les eleccions i, per tant, hi haurà temps suficient per preparar la campanya. En la mateixa línia, en una entrevista a Rac 1, el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, ha manifestat que el 17 de setembre li sembla "una bona data". De fet, Llorente s'ha mostrat aquest dilluns partidari d'un procés de primàries assegurant que són "la millor manera per poder decidir quina és la persona més adequada". Una opinió diferent a la que ell mateix va expressar la setmana passada quan va manifestar que veia "molt difícil" un procés de primàries i va apostar perquè fos el Consell Nacional qui decidís en cas d'haver-hi dos candidats.

Victòria amarga?

Si finalment el 17 de setembre se celebren les primàries, podria donar-se el cas que Oriol Junqueras s'estrenés a la presidència d'ERC amb un clamorós revés. El seu accés a la presidència, que ja es dóna per fet, podria coincidir amb una victòria de Ridao a les primàries en detriment del seu candidat, Alfred Bosch, un escenari que el deixaria amb una debilitat extrema. En tot cas, a tenor dels suports que ha aglutinat Junqueras, sembla molt difícil que no sigui Bosch l'escollit per una militància que, tot i valorar la feina feta per Ridao a Madrid, vol passar pàgina com més aviat millor de l'Esquerra dels tripartits.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat