Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 28 de de novembre del 2007 | 17:18
Notícia · Política

Magdalena Álvarez se salva de ser reprovada gràcies al xec en blanc dels 21 socialistes catalans

Quin benefici ha tret el PSC per Catalunya votant a favor de la Ministra espanyola de Foment, Magdalena Álvarez, es pregunta retòricament el diputat de CiU i coordinador de Galeuscat Felip Puig. "Què ha obtingut el PSC?", es torna a preguntar. Interrogants sense resposta per posar en evidència que si Magdalena Álvarez va salvar-se dimarts al vespre de ser reprovada, no va ser pels vots del PNB, el BNG o de dos diputats trànsfugues, sinó que va ser gràcies als vots dels 21 mesells diputats del PSC. En una exquisida mostra empírica de l'aplicació pràctica de la via Cunillera a què s'ha aferrat el PSC, els 21 socialistes catalans van votar en bloc en contra de la destitució d'una ministra que tan sols ha fet perdre temps i diners a la societat catalana.


Amb la votació de dimarts, el PSC es reafirma en la posició adoptada el 16 de novembre, en què el ple del Parlament de Catalunya va aprovar, per majoria absoluta, una resolució per majoria absoluta que demanava la destitució d'Álvarez com a "principal responsable polític" de la crisi ferroviària que han provocat les obres de construcció del tram d'entrada del tren de gran velocitat a Barcelona i que afecta 160.000 usuaris del servei de rodalia de Renfe i els Ferrocarrils de la Generalitat.

Per tant, segons apunta Felip Puig, un cop més es demostra que "el PSC a Madrid només defensa els interessos del PSOE". En la mateixa línia es posiciona el líder de CiU, Artur Mas, qui posa de manifest que els diputats del PSC són "els únics catalans" que desitgen que la Magdalena Álvarez continuï al capdavant de Foment perquè pugui continuar fent la vida impossible a les classes populars catalanes que es desplacen a la feina amb Rodalies.

D'altra banda, Felip Puig admet que des CiU "ens hagués agradat que els nostres socis a Galeuscat ens donessin suport en la votació per a la reprovació de la ministra de Foment", però recorda que els partits que conformen Galeuscat tenen com a missió "defensar els interessos del seu país. El PNB i el BNG van obtenir ahir més recursos pels ciutadans dels seus països". En aquest mateix sentit, Artur Mas reconeix que va intentar "fins al final" que PNB i BNG donessin suport a la petició de dimissió, però "ells són bascos i gallecs, no són catalans".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Societat civil
La resposta a la crida pel 9-M supera totes les previsions de la PDD
Crònica · Contrastant
La manifestació de l'1-D a la premsa
Crònica · Política catalana
Del 18-F a l'1-D
Editorial · Política
El PSC després de l'1-D
Notícia · Societat civil
1-D. Les claus
La fotografia · Societat civil
La manifestació, en imatges
Notícia · Societat civil
La nació catalana parla alt i clar: PROU!
Crònica · Societat civil
1-D: parlar clar i desemmascarar l'enemic
Notícia · Política
Jordi Pujol es manifestarà l'1-D perquè tot plegat ja "passa de mida"
La fotografia · Societat civil
PDD: "La manifestació ja és un èxit"
Indica publicitat