Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de de novembre del 2007 | 18:30
Notícia · Política

Jordi Pujol es manifestarà l'1-D perquè tot plegat ja "passa de mida"

En tots els 23 anys que va ser president de la Generalitat, Jordi Pujol mai va considerar convenient manifestar-se per cap causa que no fos alguna obligada cita per qüestions de dol. El càrrec almenys així ho demanava. Alliberat del rol institucional des del 2003, però, tampoc havia caminat darrere una pancarta. Ara, però, Pujol pensa assistir a la convocatòria de la Plataforma pel Dret de Decidir d'aquest dissabte per defensar, diu, “la dignitat de Catalunya”.
En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, l’expresident ha afirmat que la situació de “maltractament” que pateix Catalunya pot acabar amb la “dignitat” del país si no s’actua, i ha afegit que “una manera de reaccionar és anar a la manifestació” per protestar pel caos de les infraestructures i a la qual ja ha avançat que hi anirà.

“Ara ja estem en un moment en què ens han maltractat molt últimament, i no únicament en l’economia. Econòmicament ens maltracten molt i amb molta barra, aquesta és la araula, amb molta barra”, ha afirmat. Pujol sosté que a Catalunya “es produeixen desastres” que “són responsabilitat de l’Estat” i no del govern català, ni de l’actual ni dels anteriors. “Es creen grans campanyes, es creen estats d’opinió, incompleixen per totes bandes, ens retallen l’Estatut un cop i un altre, ens utilitzen de pim-pam-pum per a les seves baralles incíviques...quan ells es volen barallar allà, a fora, a la resta d’Espanya, doncs ens utilitzen a nosaltres”.

Pujol considera que tot plegat ja “passa de mida” i la situació actual es deu a un problema de “respecte, ja és una falla ètica, no només política”. En quant a la manifestació, l’expresident ha dit que “si m’hagués de manifestar sol també hi aniria, perquè algú ha de dir que Catalunya ha de defensar la seva dignitat”.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Societat civil
La resposta a la crida pel 9-M supera totes les previsions de la PDD
Crònica · Contrastant
La manifestació de l'1-D a la premsa
Crònica · Política catalana
Del 18-F a l'1-D
Editorial · Política
El PSC després de l'1-D
Notícia · Societat civil
1-D. Les claus
La fotografia · Societat civil
La manifestació, en imatges
Notícia · Societat civil
La nació catalana parla alt i clar: PROU!
Crònica · Societat civil
1-D: parlar clar i desemmascarar l'enemic
La fotografia · Societat civil
PDD: "La manifestació ja és un èxit"
Notícia · Política
Magdalena Álvarez se salva de ser reprovada gràcies al xec en blanc dels 21 socialistes catalans
Indica publicitat