Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 30 de de juny del 2010 | 15:13
Notícia · Política

Joan Rigol: "Qui són ells per dir el que som i el que volem ser?"

Barcelona · L'expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol, ha sentenciat que la retallada estatutària del TC suposa anar "contra la dignitat del nostre poble": "Qui són ells per dir el que som i el que volem ser els catalans? s que en nom d'una interpretació constitucional ens hem de dissoldre com a catalans per esdevenir simplement membres del pueblo español? Qui són ells?".

A partir de la profunda indignació, Rigol ha culpat els dos grans partits espanyols de no voler la renovació l'alt tribunal i s'ha preguntat: "Quants catalans que vàrem votar sí a la Constitució del 78, avui diríem no? Sobretot sabent a quina mena de personatges de l'espanyolisme més jacobí ha anat a parar la interpretació constitucional".

L'autor de l'article Acatar no és acotar el cap ha subratllat que "és cada vegada més estret el marge que deixen els possibilistes d'una convivència positiva i solidària" i que davant l' "atac a la dignitat" que suposa la sentència del TC "no podem acotar el cap": "Per a nosaltres ser una nació no és un fet irrellevant jurídicament. s la concreció política de la nostra identitat. Cal observar la irresponsabilitat política dels qui varen interposar recurs i que ara ens demanen prudència a nosaltres. I també cal observar la representant del govern espanyol, que ens vol fer creure que Catalunya hi ha guanyat amb aquesta sentencia i redueix la qüestió política a la pugna atàvica entre els partits espanyols. Quina irresponsabilitat més gran!".

Joan Rigol ha reitarat la pregunta "qui són ells per dir el que som i el que volem ser?" a l'article i ha sentenciat que "ens cal sobretot no acotar el cap" i que la resposta ha de passar per una manifestació de tot Catalunya "sota l'únic lema de Som una nació" i en la qual el catalanisme polític vertebri "políticament aquesta expressió del poble català".

Finalment l'expresident del Parlament de Catalunya ha dit que ens cal aquesta resposta "com el pa que mengem" per tal que "sàpiguen incrustar el problema catalán en el moll de l'ós de la governabilitat de l'Estat": "Depèn de nosaltres. Cal que els polítics catalans d'avui sàpiguen definir-se i comprometre's en la definició d'aquests elements fonamentals del nostre ser nació. Sense aquest compromís d'unitat, l'efecte de la gran manifestació s'evaporarà i no haurem trobat el llenguatge polític per dir a aquesta Espanya: no. No hem acotat el cap i som a l'inici d'una nova etapa de relació mútua".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat