Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 18 de de juny del 2013 | 17:45
Notícia · Política

Castells respon Navarro: "El federalisme és un propòsit esgotat"

El lamentable espectacle de Navarro i el PSC a Catalunya està portant fins al límit les constants vitals del partit dels socialistes de Catalunya. A la desfragmentació que el partit ha patit a les comarques gironines, l'aprovació de la declaració sobiranista de Lleida, i a les declaracions de Montserrat Tura i de Josep Ramoneda (proper al partit) de la passada setmana s'hi ha de sumar Antoni Castells, qui ha sentenciat que el federalisme és un "propòsit esgotat".

Barcelona · L'interior del PSC està patint d'aquell mal que va descriure Lluís Llach a L'Estaca, "si tu l'estires fort per aquí i jo l'estiro fort per allà...", amb la diferència que ambdós bàndols no busquen fer caure l'estaca del partit dels socialistes, com a mínim no de manera intencionada.

El cert, però, és que el PSC camina actualment per la corda fluixa. Antoni Castells, exconseller d'Economia, ho ha corroborat aquesta mateixa setmana seguint el fil i exemple de molts socialistes de primera línia i persones properes al partit que han lamentat en els darrers mesos la deriva que ha près el partit amb el lideratge de Pere Navarro. 

Castells ha lamentat aquesta setmana el discurs del primer secretari del PSC i l'estratègia global del partit respecte a la consulta sobiranista a una entrevista al canal 3/24 on ha considerat que l'objectiu catalanista de transformar Espanya en un Estat federal és un "propòsit esgotat". 

"Crec que és un propòsit esgotat des de l'Estatut, un projecte que va encapçalar en part el PSC i que tenia la voluntat de fer que Espanya es convertís en un Estat federal. Però ens vam estavellar, perquè Espanya no el vol" ha argumentat. Finalment Castells ha criticat a Navarro per tenir "una posició contrària a la independència" sense cap base sòlida ni argumentari, "sense saber quina alternativa hi ha i quines opcions es donarien en la consulta".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat