Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 31 de de gener del 2012 | 18:42
Notícia · Política

Eguiguren demana una "constitució" basca

El president del PSE considera que els bascos han d'aconseguir un ampli consens que permeti la redacció d'una nova Constitució amb la que serà "possible" crear "una unitat política que sigui Euskal Herria".

Izaronews · Jesús Eguiguren, president del PSE, considera que els bascos han d'aconseguir un ampli consens que permeti la redacció d'una nova Constitució amb la que serà "possible" crear "una unitat política que sigui Euskal Herria, que no sigui independent ni de França ni d'Espanya "i que tingui" òrgans comuns amb Navarra ". "En la mesura que es vagi fent la pau, hem d'afrontar un nou pacte i un nou consens a Euskadi", va dir en una conferència a Bilbao. Segons Eguiguren, els bascos "hauran de fer el que els espanyols van fer el 1978", perquè la reforma de l'Estatut de Gernika "no resol el problema basc", que ve "d'antic" i que no s'ha solucionat en els diferents textos constitucionals.

Ara, va afegir, "el País Basc té marge per tenir aquest dret a decidir i per ser el que vulgui en el futur com si vol ser independent". Creu, així mateix, que "no cal decidir a Euskadi si es vol ser basc o espanyol, perquè aquí perdem tots i ens dividim en dos, sinó que el que cal abordar és un nou pacte, un nou consens, una nova constitució pròpia ".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat