Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 19 de de setembre del 2011 | 18:13
Notícia · Política

"El català a l'escola és l'únic espai que ha estat capaç de construir una cohesió social sense cap fissura"

"El català a les aules ha estat un factor determinant en favor de la integració, en un entorn en què el mercat de treball genera gravíssimes segregacions".

Joan Coscubiela

Barcelona · Joan Coscubiela, exsecretari general de CCOO, és el nou gran fitxatge d'aquesta nova temporada política, juntament amb Alfred Bosch, que viatjarà a Madrid per ocupar el lloc de Joan Ridao. A una entrevista concedida al diari El Punt - AVUI, el nou candidat d'ICV al Congrés dels Diputats ha defensat el model d'immersió lingüística aplicat a les escoles catalanes, i s'ha atrevit a anar molt més enllà per a orientar la sortida a l'atzucac que viu actualment Catalunya amb els atacs constants a la cultura i llengua pròpies: "Mai no havia estat tan clar que la construcció nacional de Catalunya només pot venir d'una esquerra nacional forta".

Dins d'ICV conviuen les principals maneres d'entendre la concepció nacional. Sempre amb un denominador comú: el dret a l'autodeterminació"

"Els plantejaments de la dreta nacional són de cartó pedra" ha assegurat l'entrevistat, i ha continuat explicant que "no es pot parlar simultàniament d'avançar en la construcció nacional i pactar permanentment amb el PP per interessos econòmics i polítics". Coscubiela ha afirmat que, de la mateixa manera, "no es pot defensar el dret a decidir del país i, en canvi, acceptar críticament que la sobirania dels mercats s'imposi a la dels ciutadans". El candidat d'ICV ha sentenciat que "per a la dreta nacionalista, sempre que entren en conflicte nació i butxaca, prima la butxaca".

"Jo sóc dels que defensa el dret a decidir" ha confirmat l'entrevistat, qui també ha continuat explicant que "si es fes realitat, jo optaria pel model federal": "Dins d'ICV conviuen les principals maneres d'entendre la concepció nacional. Sempre amb un denominador comú: l'aposta pel dret a l'autodeterminació. Però, per nosaltres, un element clau de la identitat de Catalunya és la cohesió social i els drets de la ciutadania".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat