Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 23 de de novembre del 2011 | 17:29
Notícia · Política

Eurodiputats catalans, bascos, escocesos i flamencs defensen a Brussel·les el concert econòmic

Pretenen que les seves esmenes a favor del federalisme fiscal s'incloguin en l'informe anual sobre la situació de la fiscalitat europea.

El tripartit català a Europa, Ramon Tremosa, Oriol Junqueras i Raul Romeva, juntament amb l'eurodiputat basc del PNB, Izaskun Bilbao; Frieda Brepoels, del NVA, el Bloc Nacionalista Flamenc i Alyn Smith, de l'SNP, han presentat aquest dimecres al Parlament Europeu un bloc conjunt d'esmenes destinades a defensar la filosofia del concert econòmic i el principi del federalisme fiscal com a eina de lluita contra el dèficit i el frau fiscal a les regions europees. Les esmenes pretenen que l'informe anual sobre la situació de la fiscalitat europea, que elabora l'eurocambra, reculli aquestes idees.

Les esmenes, presentades per aquest grup d'eurodiputats, consideren que el federalisme fiscal és la millor eina per impulsar l'autorresponsabilitat en la gestió regional dels impostos i fer créixer l'eficiència econòmica. A més, recorden que l'excessiu dèficit de les regions, sol tenir el seu origen en la nul·la relació que existeix entre la baixa capacitat pròpia de recaptar i els seus programes de despesa. La pràctica inexistència d'aquesta relació doncs, impedeix la creació de l'ambient necessari per construir un model de creixement sostenible. El federalisme fiscal és, segons el parer d'aquests parlamentaris, un incentiu per a propiciar un ús responsable dels recursos propis, per part de les regions europees i, pot ser una eina molt útil per lluitar contra el frau fiscal.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat