Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 22 de de desembre del 2011 | 18:46
Notícia · Política

Lehman Brothers, 'Hooligans' i transvasaments "per collons": un repàs als ministres de Rajoy

Els nomenaments del flamant president del govern espanyol inclouen noms desconeguts per a la majoria i d'altres amb una peculiar relació amb Catalunya.

Aconseguint una fita quasi bé històrica, Mariano Rajoy va ser capaç d'anunciar els ministres que conformaran el seu govern sense que els noms arribessin filtrats abans a la premsa. Ràpidament, el president del govern espanyol va citar els noms que lideraran el seu executiu. Fem un repàs a l'historial d'alguns.

Saenz de Santamaría: la mà dreta de Rajoy que va recórrer l'Estatut
Soraya Sáenz de Santamaría serà la figura clau del nou executiu de Rajoy i, de fet, era l'únic nom segur que constava a les travesses. Qui va substituir a Eduardo Zaplana el 2008 com a portaveu al Congrés dels Diputats, té el dubtós honor d'haver presentat, juntament amb Federico Trillo, el recurs del PP contra l'Estatut el juliol del 2006 després de ser aprovat en referèndum pels catalans. Una carta de presentació molt clarificadora del respecte a la pluralitat nacional de l'Estat del PP.

Luis de Guindos: de Lehman Brothers a economia
Es pot fer més evident la supeditació de la política al poder econòmic col·locant al Ministeri d'Economia a un exassessor de Lehman Brothers? Luis de Guindos ja havia ocupat càrrecs d'importància durant els governs de José Maria Aznar. Durant els governs socialistes, De Guindos va ocupar diversos càrrecs a l'empresa privat, un dels quals el de conseller assessor a Espanya de Lehman Brothers, el banc d'inversió que va fer fallida la tardor del 2008 per la crisi de les hipoteques subprime. El nomenament de De Guindos no ha passat desapercebut per la premsa internacional: el 'Financial Times' titula "L'excap de Lehman es fa càrrec de l'economia a Espanya"; i 'Le Monde' també destaca que "Un antic de Lehman Brothers al comandament de l'economia espanyola".

José Ignacio Wert: un "hooligan" del Madrid a esports
"Els que em coneixen saben que sóc un 'hooligan' madridista", va escriure l'actual ministre d'Educació, Cultura i Esports. Ho va dir en un article al diari 'As' per analitzar, de manera força peculiar, perquè el FC Barcelona és cada vegada més admirat en detriment del Reial Madrid.

Miguel Arias Cañete: tornarà el transvassement "per collons"?
El nou ministre d'agricultura Miguel Arias Cañete torna a l'executiu del PP després d'haver estat ministre d'Agricultura i Pesca la darrera legislatura d'Aznar. Entre les perles que va deixar la seva gestió hi ha les frases que va dir, davant agricultors murcians i en plena ofensiva del PP pel Pla Hidrològic Nacional que el transvasament seria "un passeig militar" i tiraria endavant "per collons". Ara que ressonen els tambors novament per tornar a afectar l'Ebre, acabarà Cañete el que no va poder fer dues legislatures enrere?

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat