Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 11 de de juny del 2014 | 17:38
Notícia · Política

Navarro cedeix a la pressió municipal

El líder del PSC, Pere Navarro, ha dimitit finalment aquesta setmana després del terratrèmol polític causat en les passades eleccions europees del 25-M. L'ex-líder del PSC no ha suportat la pressió dels càrrecs territorials, que ara es troben ja a menys d'un any de les eleccions municipals. Navarro deixa el PSC en les pitjors condicions possibles.

M. Folch · La vergonyosa situació de Pere Navarro ha arribat a la seva fi. La tossuderia de l'ex-líder del PSC en continuar al capdavant del partit després del tsunami en les passades eleccions europees no ha trigat massa a evaporar-se, sobretot davant de l'evident incomoditat de les files municipals del partit dels socialistes per la seva presència.

Pere Navarro ha anunciat aquesta setmana que abandona la primera secretaria del partit com a conseqüència del terrabastall que ha patit el PSC en les darreres eleccions, i ha considerat que "la millor solució és deixar pas a una nova directiva". En tot cas, Navarro plega dues setmanes després d'haver patit el pitjor dels resultats del PSC des del la democràcia, un símptoma clar que el ja ex-líder del PSC renuncia per no suportar la pressió dels municipis socialistes més que pel resultat dels comicis passats.
Navarro marxa en les pitjors condicions, perquè la seva marxa no és un 'mea culpa' pel seu lideratge: plega per la pressió interna"
Les bases del partit i sobretot els càrrecs territorials actualment ja planifiquen les properes eleccions municipals del 2015, i no poden permetre's de presentar-se als comicis amb un personatge com Navarro, afectat per l'esperpèntic episodi de la "dona de Terrassa", per la contínua i gruixuda oposició de bona part de líders històrics i catalanistes del partit a la seva línia de seguidisme del PSOE, per la desintegració gradual del partit --protagonitzada en primer pla per la fuga d'Ernest Maragall i el seu suport a ERC-- en les passades eleccions i pels resultats finals del 25-M, que van corroborar la davallada global del PSC.

Navarro marxa en les pitjors condicions, perquè la seva marxa no és un mea culpa pel seu lideratge: plega per la pressió interna del partit, convertit ja en una olla a pressió que fa temps que va esclatar. Navarro plega deixant el partit dels socialistes de Catalunya també en la pitjor situació imaginable: dividit internament, oposant-se a la voluntat del poble català, girant l'esquena a un dret fonamental com és el dret a decidir, negant els orígens del mateix partit i amb una pèrdua del 50% de vots en les darreres europees. La figura de Navarro, més afeblida que mai, seria un vertader tret al peu del partit per a les properes eleccions. A partir d'avui i en un any, la feina dels quadres municipals del PSC per a fer reflotar el partit serà decisiva.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat