Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 28 de de novembre del 2013 | 19:31
Notícia · Política

Wert i la tropa recentralitzadora de la FAES aproven la LOMCE

La coneguda Llei Wert ha estat aprovada aquesta setmana al Congés amb 182 vots del PP a favor, l'abstenció d'UPN i Fòrum Astúries i tota l'oposició en contra: 143 vots.

M. Folch · Wert ha tirat pel dret aquesta setmana i ha aprovat al Congrés una reforma educativa en blanc i negre que força la destrucció de l'escola catalana, la recentralització de competències de l'Estat en materia educativa i l'homogeneïtzació dels continguts acadèmics.

L'inexistent suport de tota l'oposició a la llei de millora de la qualitat educativa (LOMCE) no ha estat motiu suficient per al Ministro, que fins i tot ha celebrat la fita celebrant que s'acabi el debat sobre la reforma de l'ensenyament a tot l'Estat.

A mode de 'decretazo', Wert i els fils invisibles de la FAES han aprovat unilateralment la norma amb més ideologia que mai s'hagi elaborat sobre l'ensenyament des de la democràcia i enmig d'una oposició unànime quant a la voluntat de derogar la norma. La llei Wert, que neix per a morir en la propera reforma educativa, busca reduïr l'impacte de la llengua catalana a les aules dels Països Catalans, una realitat que el Govern català ja ha denunciat a través de les declaracions de Rigau: "La llei Wert fereix la dignitat institucional i pretén reduïr el català a la llengua dels súbdits i els esclaus. El Govern català s'hi oposa fermament".

Efectivament, a llei suposa acceptar que l'alumnat podrà obtenir el títol d'ESO sense examinar-se de català, que l'assignatura de català a l'ESO queda relegada a assignatura d'especialitat (per sota de les troncals i les específiques), que el ministeri d'educació comptarà amb més força per establir els continguts de les matèries, i que les comunitats autònomes hauran de pagar l'educació privada d'aquells nens que vulguin ser escolaritzats en castellà (no s'especifica, però, quines matèries s'impartiran en català i quines en castellà).

Des de l'anunci de la seva aprovació la norma ha aixecat les ires i el rebuig total dels professionals del sector de l'ensenyament i de les entitats més representatives de la societat civil catalana. La coordinadora d'entitats per l'escola en català, Somescola.cat, Òmnium Cultural, els principals sindicats majoritaris del país (CCOO, UGT i USTEC-STEs) i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja han fet repetides mostres de rebuig a la norma durant els quasi dotze mesos que han passat des del seu anunci.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat