Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 27 de de gener del 2014 | 17:42
Notícia

Premis Dignitat 2014: Jordi Carbonell, Josep Soler i Sardà i les germanes de Salvador Puig Antich

El filòleg i polític Jordi Carbonell i Ballester (1923) ha estat premiat per la seva tasca científica en l'àmbit de la filologia i la història de la llengua catalana i per la constant i exemplar actitud cívica de la defensa de la nostra llengua.

Barcelona · La Comissió de la Dignitat, l'entitat dedicada al retorn dels papers de Salamanca, ha decidit atorgar enguany els premis Dignitat 2014 a Jordi Carbonell, Josep Soler i Sardà i les germanes de Salvador Puig Antich.

El filòleg i polític Jordi Carbonell i Ballester (1923), nét de l'escultor Pere Carbonell, ha estat distinigit per la seva tasca científica en l'àmbit de la filologia i la història de la llengua catalana i per la constant i exemplar actitud cívica de la defensa de la nostra llengua, cultura i drets nacionals que el portà a ser expulsat de la universitat i a ser empresonat i torturat per voler declarar en català davant de la policia.

El músicJosep Soler i Sardà també ha aconseguit el premi Dignitat d'enguany per la seva aportació a la cultura musical catalana com a compositor i com a ensenyant als conservatoris de Barcelona i Badalona, i per la dimensió cívica de la seva actuació constada en el fet que retornà al Ministeri de Cultura la Medalla d'or al mèrit de belles arts per la reaccionària i intolerant actitud del ministeri i el govern de l'Estat envers l'ensenyament i la cultura i envers Catalunya.

Finalment les Germanes de Salvador Puig Antich, Montsserrat, Carme, Imma i Merçona Puig Antich, també han rebut el guardó per la seva tasca constant i decidida per a denunciar la indignitat dels processos polítics del franquisme i per aconseguir la nul·litat del procés del seu germà i de la resta de represaliats polítics del franquisme.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat