Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de setembre del 2009 | 16:16
Notícia · Societat civil

Judici, per què?

Reproduïm de Tribuna Mallorca · El responsable de seguretat de l'Acampallengua i coordinador de l'Obra Cultural Balear, Tomeu Martí, serà jutjat aquest dimecres, 16 de setembre, a les 9.30 hores, als jutjats d'Inca, situats a la plaça del Bestiar d'aquesta població, pels incidents que varen tenir lloc a Sa Pobla durant el desenvolupament de l'Acampallengua.
Com ja varen denunciar Joves de Mallorca per la Llengua i l'Obra Cultural Balear, Tomeu Martí va ser detingut per uns agents de la guàrdia civil que varen irrompre a la zona del concert. Els fets varen tenir lloc poc després que les dues entitats s'haguessin reunit, primer amb el delegat del Govern Ramon Socies; i posteriorment, amb els responsables de la Policia Local i de la guàrdia civil de Sa Pobla. Com a conseqüència de les dues reunions, es va acordar que la guàrdia civil només intervendria a la zona del concert si era requerida.

En contrast amb aquest compromís, tres agents del cos no només varen entrar a la zona on es desenvolupava el concert, sinó que varen identificar un extens grup de voluntaris i varen detenir el coordinador de l'Obra Cultural Balear i responsable de seguretat de l'acte, Tomeu Martí, posant en risc, per tant, la seguretat dels més de 4.000 assistents al concert.

Les dues entitats consideren inacceptable que Tomeu Martí hagi d'anar a un judici de faltes i demanen la retirada de l'acusació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat