Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 25 de de maig del 2009 | 17:14
Notícia · Societat civil

La Guàrdia Civil mostra els seus encants detenint el vicepresident de l'OCB a l'Acampallengua

Barcelona · S'havia acordat que no hi serien. La matinada d'aquest diumenge, milers i milers de joves gaudien dels concerts de l'Acampallengua evidenciant l'èxit de la iniciativa. I això devia fer bullir la sang feixistoide i espanyolista dels tres guàrdies civils que van entrar a la zona de l'acte, van identificar un extens grup de voluntaris i van detenir el vicepresident de l'OCB i col·laborador de Tribuna i Tribuna Mallorca, Tomeu Martí.


Els Joves de Mallorca per la llengua i l'OCB havien acordat, en una reunió amb el cap local de la Guàrdia Civil, que la seguretat de l'acte aniria a càrrec de la policia local de Sa Pobla, i que per tant, els primers no intervindrien en cap moment. A pesar d'això, tres agents s'hi han presentat la matinada del diumenge i, en recordar-los l'acord al que s'havia arribat, un d'ells ha respost que "la Guàrdia Civil entra dónde quiere". Els guàrdies civils, acompanyats en tot moment per Tomeu Martí -que era l'encarregat de seguretat de l'acte- per evitar incidents, han entrat a la zona i finalment han demanat la documentació als membres de servei d'ordre. Martí els ha exigit la documentació i, segons els testimonis, els agents han respost que si volia la seva identificació haurien d'anar a la caserna. Tot seguit, els agents han detingut al vicepresident de l'OCB sota el pretext que havia negat a identificar-se, un fet desmentit pel mateix Martí i pels presents. Els guàrdies civils han traslladat a Martí a les dependència de la Guàrdia Civil, on ha passat dues hores.

Les dues entitats convocants de l'Acampallengua han titllat "d'inacceptable l'actitud prepotent de la Guàrdia Civil" i han mostrat el seu recolzament "sense fissures" la tasca de Tomeu Martí. A més, també han desmentit les versions posteriors que s'han escampat per justificar els fets, amb afirmacions com que hi havia una baralla multitudinària a la zona del concert o que a l'exterior de la caserna de la Guàrdia Civil hi havia un grup de gent cridant consignes polítiques. Totes aquestes justificacions han estat desmentides per regidors i periodistes presents a l'acte.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat