Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de d'abril del 2011 | 19:16
Notícia · Societat civil

Lluís Llach dóna suport a la Conferència Nacional per l'Estat propi

El cantant, juntament amb els actors Joel Joan i Àlex Casanovas, han signat el Manifest de Suport a la Conferència, que se celebrarà aquest 30 d'abril i que desembocarà en la constitució d'una Assemblea Nacional Catalana.

Barcelona · ACN · Lluís Llach, Joel Joan i Àlex Casanovas han signat el Manifest de Suport a la Conferència Nacional per l'Estat propi, convocada pel pròxim 30 d'abril. "Em sembla que estem passant un moment d'inflexió reflexiva i a Catalunya ens hem qüestionar on som, on volem anar i quins camins volem prendre, ja que el mapa de carreteres s'ha aclarit d'una manera tan evident en la nostra relació amb Espanya", ha dit Lluis Llach. L'objectiu de la Conferència Nacional per l'Estat Propi és acabar constituint l'Assemblea Nacional Catalana a finals d'any, un organisme que aplegui el conjunt de l'independentisme i defineixi un full de ruta cap a l'Estat propi. "Els països quan són països de veritat tenen cos i ànima, em sembla que el cos el tenim apallissat des de fa un temps i amb el que ha passat els últims deu anys l'ànima la tenim molt confosa i molt descol·locada", ha dit Lluis Llach per explicar el seu suport a la Conferència Nacional per l'Estat propi, convocada pel pròxim 30 d'abril.

"Em sembla que estem passant un moment d'inflexió reflexiva i a Catalunya ens hem qüestionar on som, on volem anar i quins camins volem prendre ja que el mapa de carreteres s'ha aclarit d'una manera tan evident en la nostra relació amb Espanya", ha afegit el cantautor.

Segons Llach, l'Assemblea Nacional Catalana "pretén ser una plataforma transversal que animi, faci camí i netegi esbarzers, un projecte global on gent de diferents pensaments però que vegin la necessitat d'un estat propi vagi junta".

"En un moment en què els partits polítics estan molt despistats i estan intentant reestructurar-se alguns de fracassos dolorosos, altres d'incerteses polítiques i altres fins i tot de l'arribada al poder, crec que és bo que hi hagi un moviment de pensament i funcionament transversal que vagi fent camí des de la societat civil aprofitant totes les forces col·lectives que s'han anat generant aquests anys i que són evidents", ha assegurat Llach. "És un camí claríssim i molt necessari", ha sentenciat.

Per la seva banda, Joel Joan ha advertit que "estem en un punt d'inflexió" perquè "fins ara la nació catalana es podia permetre tenir un estat en contra i sortir-se'n perquè l'empenta del poble ha estat sempre gran".

"Amb els temps històrics que ens ha tocat viure, amb la crisi absoluta i la falta de respecte cap als nostres sentiments nacionals per part de l'estat espanyol, tenir l'estat en contra ens surt inviable", ha dit Joel Joan. "Necessitem un estat nou, una eina nova per treballar, per ser més lliures, perquè hi càpiguen les nostres emocions sense anar en contra de cap altre estat del món", ha afegit.

Àlex Casanovas ha recordat tot el procés de l'estatut i ha dit que els temps actuals "permeten que amb diàleg determinades autonomies tinguin més autogovern". "Si això no t'ho deixen fer dins les regles del joc, s'han de continuar forçant fins que s'aconsegueixi", ha assegurat. "Tens la sensació que t'estan obligant a exigir que et deixin anar sol", ha conclòs l'actor.

També han signat el manifest Ferran Aïsa, Antoni Albà, Víctor Alexandre, Laura Almerich, Jaume Arnella, Jordi Bilbeny, Martí Boada, Alfred Bosch, Jaume Cabré, Assumpció Cantalozella, Jaume Comas, Armand de Fluvià, Ester Formosa, Feliu Formosa, Patrícia Gabancho, Lluís Gavaldà, Julià de Jòdar, Quim Masferrer, Jaume Pla i Pladevall, Pere Planella, Francesc Ribera 'Titot', Maria Mercè Roca, Isabel-Clara Simó, Andreu Solsona i Josep Tero.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat