Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 13 de d'octubre del 2011 | 16:56
Notícia · Societat civil

L'OCB anuncia les primeres mobilitzacions en resposta a la política contra el català

El president de l'entitat, Jaume Mateu, anuncia la creació d'assemblees per la llengua a tots els pobles de Mallorca.

Jaume Mateu, president de l'OCB

Tribuna Mallorca · Jaume Mateu, president de l'OCB, ha anunciat avui les primeres mobilitzacions que farà l'entitat a favor de la llengua. El president ha valorat molt negativament les mesures en matèria de llengua impulsades des de les actuals institucions, que ha anat desgranant: la desaparició de les direccions generals de Política Lingüística; la desaparició del cos de correctors lingüístics d'IB3, provocada pel no pagament del conveni que tenia l'ens públic amb la UIB; la reducció del projecte de dinamització lingüística de Palma, de deu a tres persones; l'avantprojecte de la Llei de la Funció Pública, que vol imposar el castellà com a única llengua obligatòria; la retirada de subvencions ja concedides (en la majoria dels casos ja gastades) a les entitats que treballen per la llengua catalana; l'anunci de la derogació del decret de mínims; la congelació dels programes de reciclatge de català per als professors; l'anunci que IB3 passarà a ser bilingüe, sense que ho passin a ser les televisions d'àmbit estatal que es veuen a les Balears; i la retirada de subvencions a les revistes en català (sovint ja gastades) i als programes de dinamització lingüística i d'integració dels nouvinguts. A més, segons el president, el PP ha creat, amb les seves declaracions negatives i menyspreatives envers la llengua, un ambient contrari al seu ús i al dret que tenen els ciutadans a fer-la servir.

Mateu ha anunciat que, davant els atacs a la llengua fets des d'unes institucions que tenen l'obligació legal d'impulsar el procés de normalització lingüística, l'entitat ja té preparada la seva primera iniciativa de resposta. Consistirà en l'organització d'assemblees per la llengua a tots els pobles de Mallorca i a tots els barris de Palma. Es tracta, segons el president de l'entitat, de reunions informatives i participatives, obertes a tothom, per explicar què impliquen els retrocessos impulsats des de les institucions i qui en surt perjudicat. L'OCB pretén, d'aquesta manera, arribar directament a diversos sectors socials i començar a organitzar moviments a favor de la llengua que facin feina a l'àmbit local.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat