Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de novembre del 2014 | 20:16
Opinió
Miquel Sellarès
Periodista

9N. Catalans: ferms, no tinguem por

Des de l'Estat s'intenta atemorir el país i les nostres institucions nacionals. I és tal la torpesa del govern de l'Estat i dels seus aparells partidistes que ens donen als catalans una nova oportunitat històrica perquè les institucions catalanes es posin dempeus i diguin prou.

D'aquesta manera les institucions tenen una nova oportunitat de guanyar-se els milions de catalans que, durant els darrers anys, han desconnectat del projecte Espanya, així com de les seves elits, els seus poders i màfies, i d'un projecte nacional desprestigiat i tronat que ha segrestat, a favor dels seus interessos, una minoria del poble espanyol. Un sector que els hi serveix de coartada per a enriquir-se i prostituïr-se. Tot això ha portat el caos polític i la decadència d'un projecte. 

Però la gran majoria del poble espanyol, enganyat i decepcionat, espera també desempellegar-se d'aquesta xacra de classe dirigent que els governa. Per aquest motiu, Catalunya té ara l'oportunitat històrica de dir prou. I exercir així els seus drets el proper 9N enviant un missatge de revolució demorcràtica i pacífica a la gran majoria del poble espanyol, essent aquesta revolució una crida subliminal als ciutadans espanyols perquè també ells diguin prou a les classes dominants espanyoles. Aquestes classes, amb el seu no-projecte, condueixen tot l'Estat a l'autodestrucció.

Catalunya, però, a emprès la seva pròpia revolució democràtica i nacional, pacífica i amb perfecte ordre democràtic, com sempre. I ho ha fet conscient que des del Principat, com a part més dinàmica i sensibilitzada de la nació catalana, ens toca fer de punta de llança sense oblidar la resta de la nació.
Un gran tsunami català superarà l'Estat i, posteriorment, l'Estat patirà el tsunami espanyol, perquè el poble espanyol està despertant"
Des de Catalunya volem aconseguir un Estat propi, nou, que superi els vicis d'aquests darrers 40 anys i dels 300 anys de frustració nacional, tot construint un projecte engrescador d'una societat nacional plural i integradora que respecti llengües i cultures d'un país divers com el que ja és a dia d'avui Catalunya. I que alhora tingui la cohesió necessària per mantenir el bé més preuat que té Catalunya: la voluntat d'ésser un sol poble.

Aquest 9N és el primer pas cap a la llibertat i la dignitat nacionals, i l'Estat espanyol, més d'hora o més tard, haurà de negociar. I si no ho fa, un gran tsunami democràtic i nacional com el català el superarà, i posteriorment patiran el tsunami espanyol --més aviat del que no es pensen-- perquè el poble espanyol està despertant.

Després del divorci català i superada la seva pròpia revolució, ambdues nacions hauran de treballar colze a colze en la construcció d'una Europa unida, lliure, social i avançada, per tal d'enfrontar-nos tots junts a un esdevenidor de llibertat i progrés que ens permeti fer front als reptes que ens obligaran els EUA, l'Amèrica Llatina, la Rússia, l'Índia, la Xina, etc.

Ferms i sense por aquest 9 de novembre: la nostra revolució democràtica ens obre el camí del futur. Volem un estat nou.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Notícies relacionades
Indica publicitat