Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de d'abril del 2014 | 17:58
Opinió · Política
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa

Dialogar sí, però sense renunciar a votar

La setmana passada, el procés cap a la celebració de la consulta del 9-N va superar un nou escull, amb el previst rebuig del Congrés dels Diputats a la proposta del Parlament de traspassar a la Generalitat la competència per celebrar el referèndum per la via del l'article 150.2 de la Constitució.

La lectura del PP, dels PSOE i dels seus fidels escuders C's i UPyD és tot just la contrària: que l'Estat s'ha imposat, que ha quedat doblegada l'aspiració sobiranista catalana i "fin de la cita". Però que ningú no s'enganyi, hem superat un nou obstacle en el camí cap al 9-N.

Els negacionistes de la realitat nacional catalana perseveren en l'error de convertir aquest procés en una febrada del president Mas i de l'Assemblea Nacional Catalana. S'entén que els lloctinents del PP i del PSOE a Catalunya intentin negar la major i fer veure que tot plegat és foc d'encenalls. S'entén també que des de Madrid l'anàlisi sigui parcial, perquè la informació que els arriba és esbiaixada i està molt filtrada. Però el que no s'entén és que dirigents i intel·lectuals aparentment formats i amb capacitat de raciocini es neguin a reconèixer que el procés actualment en marxa a Catalunya té una magnitud i una força que ja no recularan encara que vinguin cent votacions del Congrés com la de dimarts passat.

Possiblement, algú s'estigui adonant finalment que això va de debò i que allò més intel·ligent és, com a mínim, escoltar. Però que ningú n'esperi res. Ni de la reforma de la Constitució que proposa Rubalcaba ni de l'intent del president del Congrés d'impulsar la reforma territorial. Però no caiem en el seu mateix error. No neguem a l'adversari sense atendre els seus motius. Però potser ja fan tard. Una altra cosa és que això ens faci variar del nostre objectiu, que no és cap altre que la consulta del 9 de novembre. Toca escoltar, parlar, dialogar, negociar, discutir. Toca fer tot allò que es fa en democràcia en un país democràtic. Sí a tot, però sense renunciar a allò bàsic, a ser, a existir, a decidir, a escollir el nostre futur. En resum, és molt senzill: volem votar.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Meritxell Roigé i Pedrola
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa
Opinió · Territori
Per Catalunya, salvem lo Delta
Opinió ·
Els ajuntaments estem preparats
Opinió · Política
24 de maig, fent camí cap a un nou país
Opinió ·
L'Ebre en un nou Estat
Opinió · Política
Construir un nou Estat
Opinió · Pla de lleida
L'hora de la unitat
Opinió · Política
Castor, un altre exemple #marcaEspanya
Indica publicitat