Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de setembre del 2011 | 17:37
Opinió · Política
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Els errors dels mitjans de comunicació

La defensa de l'ensenyament en català i no de la immersió lingüística, malgrat que la majoria de mitjans de comunicació així ho afirmin, ha estat un dels clams més multitudinaris de la Diada d'enguany.

Diversos tribunals espanyols han dictat sentències en contra de l'ensenyament en català i han instat el Govern de la Generalitat a introduir l'espanyol com a llengua d'ensenyament a les escoles catalanes. La immersió lingüística és la metodologia que va escollir el Departament d'Ensenyament per ensenyar català a l'alumnat que no el tenia com a primera llengua, perquè s'havia utilitzat amb èxit en altres països.  

L'objectiu és preservar la llengua i cultura d'aquest país, la cohesió social i la convivència, el mètode utilitzat és secundari

Cal ser precisos en l'ús de les paraules i de la terminologia i no confondre l'objectiu amb el mètode, perquè la immersió lingüística és un mètode d'ensenyament de segones llengües utilitzat arreu del món. Especialment a diversos països europeus, també al Quebec per ensenyar francès i a Califòrnia per ensenyar anglès a l'alumnat hispanoparlant.

Allò que defensem és l'escola catalana en llengua i continguts perquè volem continuar sent un país diferenciat i no una Comunitat Autònoma de l'Estat espanyol. La metodologia que utilitzin els docents i els professionals ens és igual, perquè si d'aquí a poc es demostra que hi ha altres mètodes que funcionen millor hem d'estar disposats a canviar-lo. L'objectiu és preservar la llengua i cultura d'aquest país, la cohesió social i la convivència, el mètode utilitzat és secundari.

També les eleccions espanyoles del proper mes de novembre han marcat aquesta Diada convertint-la, amb l'ajuda dels mitjans de comunicació, en una cursa dels diferents partits cap al Congrés dels diputats.

Enguany ha anat més gent que mai a la manifestació de l'Onze de Setembre. Malgrat això, però, sembla que només hi hagin anat els partits polítics. Hi ha hagut més parades que mai a Arc de Triomf, i al Passeig de Lluís Companys, a les carpes s'han fet més activitats, xerrades i presentacions que cap any, tot organitzat per entitats de la societat civil, però pocs mitjans de comunicació s'hi han referit, perquè tot l'espai comunicatiu estava ocupat pels partits i polítics professionals.

Els mitjans de comunicació han de replantejar-se la seva funció i apropar-se a la ciutadania i a les entitats cíviques

Fins i tot la Ministra de Defensa del Govern espanyol, la senyora Chacón, que ha aterrat a la Diada per estrenar-se com a candidata socialista a les properes eleccions i dir-nos el greu que li ha sabut que s'hagi reformat la Constitució i que la llengua catalana sigui perseguida, ha ocupat més espai comunicatiu que totes les activitats de la societat civil.

Els mitjans de comunicació han de replantejar-se la seva funció i apropar-se a la ciutadania i a les entitats cíviques, és un error tancar-se en la política de partits i en la política institucional que cada cop interessa menys a la majoria.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Notícies relacionades
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Notícia · Nació Digital
Josep Cuní deixarà 8tv quan acabi la temporada
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Notícia · Política catalana
Jordi Sànchez, sobre la querella de Forcadell: "A la merda
La fotografia · Política catalana
Forcadell: "La querella que rebem avui és purament política"
La fotografia · Nació Digital
Sabadell homenatja Xavier Vinader, "la persona més odiada per l'extrema dreta"
Recull de premsa · Política catalana
Carme Forcadell: "El somni continua"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Àgora Irla el proper dimarts 7 de febrer: El futur de la TV i l'audiovisual
Notícia · Política catalana
Carme Forcadell al New York Times "Defensant la democràcia a Catalunya"
Opinió · Política catalana
Un espai decent
Indica publicitat