Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de juliol del 2014 | 17:06
Opinió · Política
Jordi Solé i Ferrando
Vice-Secretari General d’Esquerra Republicana

La nostra rereguarda és la nostra determinació

Al meu poble, que és Caldes de Montbui, la plataforma "Caldes vol votar" fa el seu darrer acte el proper 16 de juliol, amb un esdeveniment conjunt amb les entitats locals adherides al pacte nacional pel dret a decidir.

Escenificarem un cop més el dret i la voluntat irrenunciable de votar sobre el nostre futur polític.

Només cinc dies després, el 20 de juliol, es presentarà la plataforma "Caldes Sí Sí", que com ja haureu endevinat, vol mobilitzar i conscienciar a favor de l'opció independència.

I això que passa al meu poble passa una mica per tot arreu: la societat civil avança amb tanta il·lusió com obstinació, segueix el full de ruta de la voluntat popular, sense perdre massa el temps amb tots els intents desesperats que aquests dies, en forma de globus sonda públics o en forma de treball més discret, s'estan duent a terme des de sectors diversos per posposar, aigualir o fer descarrilar per sempre el referèndum del 9N. És precisament aquesta "tossuderia" popular la clau de volta de la nostra revolta democràtica.
L'Onze de setembre i la fermesa institucional del món local i de la majoria del Parlament han de marcar la rereguarda que ha de fer que ningú es faci enrere"
I és que les possibilitats d'èxit d'això que anomenem "procés" són directament proporcionals a la nostra determinació. I el setembre vinent serà una oportunitat magnífica per continuar demostrant que la nostra determinació de votar, lluny d'afeblir-se amb el pas del temps, s'enforteix a mesura que s'acosta la data del 9N.

Una determinació necessària tant per immunitzar-nos davant els cants de sirena –cada cop més lacònics-- de les terceres vies, com per superar les amenaces del que ens pot passar si ens atrevim a fer quelcom tan greu com... votar.

La mobilització cívica massiva de l'Onze de setembre i la fermesa institucional del món local –estic segur que hi jugarem un paper clau-- i de la majoria del Parlament han de marcar aquella rereguarda que ha de fer que ningú es faci enrere, els dies que vindran, en els seus compromisos a favor de la democràcia i de la llibertat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Jordi Solé i Ferrando
Jordi Solé i Ferrando
Vice-Secretari General d’Esquerra Republicana
Opinió ·
El dia en què vàrem exercir la sobirania
Opinió · Política
Després del 9N, la primavera del nou país
Opinió ·
Comportament democràtic
Opinió · Política
Eleccions europees: una Europa més difusa, un país més nítid
Indica publicitat