Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 8 de de setembre del 2015 | 12:21
Opinió · Seguretat
Miquel Sellarès
Periodista

Morenés, no deprestigiï les FAE!

El senyor Morenés ha aixecat  l'espantall d'una possible intervenció de les FAE (Forces Armades Espanyoles) davant del procés nacional que està vivint Catalunya. El ministre de Defensa hauria d'anar amb molt de compte per no carregar-se en dos dies  la feina feta per

Barcelona · les Forces armades Espanyoles  en els últims vint  anys. Unes Forces Armades que han fet un esforç per democratitzar-se i modernitzar-se i convertir-se així en unes forces armades professionals i  integrades a Europa i a l'OTAN.

Les FAE ja tindran prou feina en combatre  l'amenaça jihadista i  d'altres que de segur sorgirant i en intervenir  en els diferents  conflictes on desgraciadament s'haurà d'actuar  en el marc de les Nacions Unides i de l'OTAN.

Els homes i les dones que integren les FAE no són ni seran els botxins de cap dels pobles que formen l'estat espanyol"

Els professionals espanyols de la seguretat i la defensa no són ni seran la guàrdia pretoriana d'un nacionalisme espanyol antic perquè la voluntat de la majoria d'ells és fonamentalment respectar i defensar  els drets humans, així com les llibertats individuals i col·lectives i en cap cas oposar-se a cap mandat democràtic de la ciutadania exercit en llibertat i pacíficament.

Ministre Morenes si Catalunya assolís democràticament i per mandat les urnes la seva plena sobirania nacional les FAE haurien de complir aquest mandat i fer el mateix que van fer en el seu moment Suècia o Noruega i més recentment Eslovàquia i Txèquia. L'endemà d'exercir Catalunya i Espanya les seves obligacions els sistemes de defensa i seguretat respectius s'haurien de posar a treballar colze amb colze contra els enemics comuns que puguin posar en qüestió les llibertat i la democràcia d'Europa i els seus estats membres.

Vostè ministre no pot dissimular la seva militància popular ni el seu nacionalisme ultra espanyol. Vagi en compte en no  barrejar les seves funcions com a màxim mandatari civil de les FAE, intentant manipular-les i instrumentalitzar-les contra una part dels ciutadans de Catalunya que per cert paguem el 20% del cost d'aquestes i que avui respectem el seu gran canvi i la seva participació amb dignitat i professionalitat en els operatius internacionals, amb l'acció partidista del seu govern.

Els homes i les dones que integren les FAE no són ni seran els botxins de cap dels pobles que formen l'estat espanyol i més si tot es fa democràticament  i sense utilitzar cap mena de violència.

Miquel Sellarès

President del Centre d'Estudis Estratègics, CEEC







Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat