Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de maig del 2016 | 10:41
Opinió · Societat civil
Marc Costa
Advocat i politòleg

Prou!

Ja n'hi ha prou. Ja n'hi ha prou d'anar qüestionant, desqualificant i erosionant constantment el cos de Mossos d'Esquadra, el nostre propi cos de policia, d'una manera tant barroera i irresponsable com s'està fent, especialment per part dels nostres mitjans de comunicació i, 

el què encara és més lamentable, per part de bona part de la nostra classe política.És inacceptable que un grup polític amb representació parlamentària no condemni explícitament els fets violents del barri de Gràcia i es limiti únicament a criticar l'actuació dels Mossos d'Esquadra, exigint la dimissió del seu director general, o que la resta de grups parlamentaris catalans no posin el crit al cel davant de tanta irresponsabilitat i demagògia política i no defensin obertament l'actuació de dit cos policial.

És inacceptable que en ple procés sobiranista tinguem tots plegats tanta poca consciència nacional sobre seguretat i no ens adonem de que estem erosionant la que ha d'esdevenir una de les principals estructures d'estat del nou país"

És inacceptable que uns quants pocs descerebrats converteixin tot un tranquil barri en un autèntic camp de batalla urbana, cremant contenidors, malmetent mobiliari urbà i destrossant béns privats i personals de gent que res té a veure amb les seves protestes (legítimes o no), sense que ningú exigeixi cap mena de responsabilitat als seus autors, ni als partits polítics que legitimen aquesta violència urbana gratuïta i innecessària o, ni tant sols, ho condemnin clarament.

És inacceptable que ningú mostri la més mínima sensibilitat sobre l'estat dels mossos d'esquadra ferits pels violents aldarulls de Gràcia, els quals van patir lesions per defensar la nostra seguretat, el nostre ordre públic i el nostre patrimoni públic i privat. Perquè, tot i que aquesta precisament és la seva feina, no deixen de ser persones com nosaltres, ciutadans del nostre país i que es mereixen almenys la mínima consideració de la nostra societat.

És inacceptable que alguns mitjans de comunicació del nostre país publiquin imprudentment captures amb dades personals d'agents dels mossos d'esquadra, donin publicitat gratuïta al pirata informàtic responsable i, fins i tot, pengin un enllaç des d'on poder descarregar aquestes dades personals il·lícitament obtingudes per aquest delinqüent, posant en perill la intimitat personal d'aquests agents de policia i, fins i tot la de les seves famílies, ja que en elles hi constava clarament les adreces dels seus domicilis personals i els seus telèfons personals.

És inacceptable que en ple procés sobiranista tinguem tots plegats tanta poca consciència nacional sobre seguretat i no ens adonem de que estem erosionant la que ha d'esdevenir una de les principals estructures d'estat del nou país que volem construir i un dels pilars sobre els quals s'haurà de sostenir la futura República Catalana.

Òbviament, quan els agents s'excedeixen en l'ús de la força, cal exigir i depurar les responsabilitats que facin falta, però és inacceptable que qüestionem constantment les actuacions del nostre cos de policia cada vegada que utilitzen la força, ja que sovint, com en el cas de les passades nits a Gràcia, aquesta és lamentablement la única manera de posar fi a aldarulls violents d'aquests pocs descerebrats. Hem de tenir en compte tots que a cap policia li agrada utilitzar la violència. A cap.

En aquest nou país que estem intentar construir entre tots no podem consentir de cap de les maneres la violència urbana. No podem deixar de defensar ni un sol moment l'estat de dret. Quan algú vulgui reivindicar quelcom, cal exigir-li ara i sempre que utilitzi les vies legals i pacífiques existents. El nostre sistema probablement és deficient, però la violència mai serà la via correcta per esmenar-lo. I cap representant polític, sigui de l'opció política que sigui, no pot legitimar mai la violència com s'ha fet darrerament amb els aldarulls del barri de Gràcia, com tampoc no pot amagar el cap sota l'ala o mirar cap a un altre cantó sense defensar amb fermesa l'instrument creat per garantir dita seguretat, encara que lamentablement hagi hagut d'utilitzar la violència amb congruència, oportunitat i proporcionalitat com ha estat en aquest cas. Perquè sense seguretat, mai tindrem la societat que tots volem tenir. Cal ser valents. En cas contrari, serem tant babaus que ens estarem tirant pedres sobre la nostra teulada.

Marc Costa



Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Marc Costa
Marc Costa
Advocat i politòleg
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Nació Digital
Respecte, dignitat i seguretat per a la nostra policia
Opinió · Política catalana
Quin paper tindran els Mossos?
Opinió · Seguretat
Tenim un problema amb la nostra policia
Opinió · Política
La democràcia ha mort
Opinió · Política catalana
Mossos i referèndum.
Opinió · Política catalana
Per què hem de tornar a ser molts aquest 11S?
Indica publicitat