Dimecres, 28 de març del 2012 | 19:26
Crònica · Política catalana
L'hora del pacte nacional
El darrer congrés de Convergència ha suposat un punt d'inflexió del partit majoritari del nacionalisme català, que ha deixat de banda la seva tradicional ambigüitat i s'ha fixat com a objectiu l'estat propi. Les reserves amb què s'ha rebut aquest pas des de l'independentisme d'esquerres són lògiques, tenint en compte la trajectòria de CDC i els passos enrere que ha donat en els últims anys, com el d'acceptar la retallada de l'Estatut.
 ·
Crònica · Política catalana
Les mil opcions davant la vaga
Roger Buch
Politòleg
Des de que hi ha hagut democràcia, els sindicats majoritaris han anat convocant vagues generals. Cada dos anys o cada deu anys. Tant si anaven bé les coses, i no es repartia prou la riquesa com si les coses, com ara, no van bé.
 ·
Notícia · Llengua
Un documental explica la veritat oblidada del Cas Garzón de 1992
El jutge va empresonar, perseguir i vulnerar bona part dels drets dels acusats, tots ells members de l'independentisme social de Catalunya durant el 1992.
Opinió · Política
Pere Navarro exigeix coherència
Xavier Serrahima
Escriptor
Cal felicitar el primer secretari del PSC per la proverbial sinceritat que ha mostrat aquest cap de setmana, tot deixant enrere el fugaç període d'autocrítica i carregant amb contundència contra els actuals governs de dreta, que duen a terme una política tan desencertada com desastrosa.
 ·
La fotografia · Llengua
El PEN català denuncia els atacs a la llengua a les instàncies internacionals
L'entitat d'escriptors en llengua catalana s'ha proposat portar fins al PEN Internacional ─que forma part de l'ONU─ les agressions a la llengua pròpia que es viuen arreu dels Països Catalans.
 ·
Crònica · Pla de lleida
El feixisme no existeix
Ivan Mambrillas
No cal adoptar res semblant a actituds combatives contra el feixisme, perquè el feixisme, senzillament, ja no existeix. Sí que existeix, en canvi, en indrets com el País Valencià, una amenaça objectiva, tenaç, virtualment violenta, que és just d'anomenarimperialisme pancatalanista.
 ·
Recull de premsa · Llengua
Foix: "Parlar català no és fer la guitza a ningú. Si Ramon Llull visqués hauria acudit a la manifestació de Palma"
"És constant el menyspresu [...] del poder polític espanyol a les llengües no castellanes".
 ·
Recull de premsa · Política
Calvet: "El més immediat és el compliment per part de l'estat espanyol del marc legal que ha subscrit"
"La democràcia que no permet que la història es mogui és una democràcia morta. Per això cal un horitzó immediat i possible".
 ·
Crònica · Política catalana
Josep Rull emergeix com l'home clau en el futur de CDC
El congrés de Convergència d'aquest cap de setmana ha consagrat el gir sobiranista del partit. Després de molts anys d'eufemismes i vacil·lacions el principal partit polític del país ha fet el pas i ha fixat com a objectiu final en el seu full de ruta polític l'estat propi.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí