Dimarts, 26 de novembre del 2013 | 20:39
Crònica · Política catalana
Al pas que anem el procés acabarà bé!
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
No sabem que volia dir el Sr. Duran i Lleida quan va declarar: "Al pas que anem el procés acabarà malament!" Per als dos milions de catalans que van participar a la Via Catalana "acabar malament" significa el triomf del Sr. Rajoy. És a dir, que les demandes catalanes s'evaporen com el Pla Ibarretxe i es resolen, com tants assumptes espanyols, amb el "silenci administratiu". Els partidaris de la fantasmagòrica "tercera via" ens alerten tothora amb el famós "xoc de trens" i el dirigent d'Unió Democràtica sembla anunciar una catàstrofe ferroviària. Però aquesta metàfora és falsa.
Opinió
UDC + ERC
Ernest Benach
Expresident del Parlament
La meva militància és coneguda per tothom. No només no me n'amago sinó que la predico amb orgull. Són molts anys de fidelitat a un projecte històric, i aquest moment per a l'esperança que estem vivint necessita una societat civil forta, potent i que estiri. Però també necessita els partits i la política. Necessita les institucions fortes i el poble mobilitzat.
Opinió
Per Mallorca ix el sol
Joan Lladó
President d’Esquerra Republicana a Mallorca
Com diu la cançó de Vicent Torrent: "Per Mallorca ens ix el sol". De ben segur molta gent arreu dels Països Catalans s'ha alegrat al veure que la gent que prioritza l'esquerra i el país a l'illa de Mallorca ha decidit fer pinya. No amb acords de caire conjuntural abans d'una cita electoral si no amb una voluntat inequívoca d'esdevenir una estructura sòlida i majoritària.
 ·
Notícia
El govern escocès publica el llibre blanc sobre l'Escòcia independent
Les institucions governamentals d'Escòcia han publicat aquesta setmana un document de més de 600 pàgines on es comprometen a dur a terme la creació d'un nou estat escocès en cas de guanyar el sí en el referèndum del 18 de setembre 2014.
 ·
Crònica · Internacional
Mali, una finestra a l'esperança
El mes vinent farà ja un any des de que el Consell de Seguretat de les Nacions Unides va autoritzar el desplegament d'una missió internacional de recolzament a Mali mitjançant la Resolució 2085 (2012) per així contribuir a la reconstrucció de la capacitat de les Forces de Defensa i de Seguretat de Mali i a la recuperació de les zones del país controlades per grups armats terroristes i extremistes islamistes.
 ·
Recull de premsa
Soler: "Alguns no acaben de fer el pas perquè el que troben a faltar en l'independentisme són ells mateixos"
"Els primers que han de fer que el sobiranisme canviï -o, més ben dit, s'eixampli- són els que encara no s'hi han incorporat del tot. Mentre la gent d'ICV, dels sectors catalanistes del PSC o similars continuïn fent l'orni, el panorama sobiranista continuarà monopolitzat pels de sempre".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí