Dimarts, 30 de abril del 2013 | 19:26
Opinió
Coherència, per favor
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
L'altre dia el portaveu del Partit Popular a Catalunya, el senyor Enric Millo, deia que se'n fa tanta, d'escudella, des de determinats sectors catalanistes sobre el 1714 i la guerra de successió, i que en canvi es te poc en compte que va haver-hi catalans que lluitaren a favor i a les ordres de Felip V. I es cert. I és normal. Només cal mirar l'actualitat. El senyor Millo és català i ja sabem a favor de què està. I no només ell.
La fotografia
La Diputació de Lleida prepara un nou cicle "Eines d'Estat" després de l'èxit de la primera edició
Després de l'èxit de la primera edició, la Diputació de Lleida, a través de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, està treballant en la programació d'un segons cicle per dur el debat i la reflexió sobre el present i el futur de Catalunya pel territori. 
Opinió
L'advocat de l'Estat, certament
Jordi Xuclà
Diputat al Congrés per Girona
Tota nació necessita un Estat que la protegeixi i l'empari. Catalunya, nació mil·lenària, va pretendre des de la recuperació de la democràcia i durant més de tres dècades que fos l'Estat espanyol el que la reconegués en la seva condició de nació en el marc d'un Estat plurinacional (mireu Suïssa, per exemple). Aquesta pretensió ha fracassat.
Opinió
Pactar amb Espanya
Isidre Palmada
Professor
Germà Gordó ha posat la consulta en mans dels espanyols i ha originat novament una tempesta política. De fet, la qüestió és transcendental. Perquè gira sobre el full de ruta del President i no acabem d'aclarir l'horitzó. 
Crònica · Pla de lleida
De com el PP ens fa més savis
Ivan Mambrillas
Quan els marmessors del franquisme celebren, enriolats, públicament, el poder consumptiu dels rics, n'hi ha que es revolten, els insulten i recorden aquella insolència de la felicitat que, a finals del XIX, estimulava obrers depauperats a assassinar emperadrius.
Notícia · Seguretat
Ofensiva dels CFSE a Catalunya
Al Departament de l'Interior de la Generalitat hi ha una gran preocupació, així com entre els comandaments de la Policia de Catalunya. L'ofensiva dels Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat (CFSE), que es desenvolupa dia a dia a Catalunya, s'empara en les competències que diuen tenir i que duen fins a les darreres conseqüències.
Crònica · Tecnologia i país
Internet de les coses
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions i soci del FCB
Darrerament, els mitjans de comunicació estant fent ressò amb insistència sobre el protocol IP d'internet. Cal dir que aquest és notícia als mitjans, ja que les adreces IP s'estan esgotant i s'ha començat a fer el pas cap a la nova versió del protocol. S'està passant de la versió 4 a la 6. De l'IPv4 a l'IPv6. Però, què significa tot això?
Llibres / revistes
Josep Rodríguez Tortajada, el president amagat
Notícia · Societat civil
Conferència de Miquel Sellarès en la XII Edició dels Premis Joan Coromines
La CAL celebrarà la dotzena edició dels Premis Joan Coromines el proper 4 de maig a les 20,30 h al Teatre de Sant Medir de Barcelona (C/ Constitució, 17).
Recull de premsa
Cardús: "Ara ja no anem amb el lliri a la mà. Mai com ara estat del benestar i drets nacionals havien estat tant el mateix"
"És el mateix parany en què ens van fer caure durant la Transició, separant democràcia espanyola i drets nacionals dels catalans. Deien: Primer acateu la democràcia constitucional, que després ja hi haurà temps per a la vostra nació".
Recull de premsa
Alzamora: "Deu ser difícil ser Enric Millo i sortir a parlar de no malgastar sense que t'agafi el riure"
"Enric Millo es va posar la barba de profeta monclovita i va anunciar que el govern d'Espanya flexibilitzarà l'1,2% del dèficit per a Catalunya si la Generalitat deixa de malgastar diner públic en coses innecessàries".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí