Dimecres, 6 de juliol del 2016 | 13:51
Opinió · Política catalana
Proclamació d'Independència, Referèndum i Mandat democràtic
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Com pot aconseguir el Parlament de Catalunya la convocatòria d'un referèndum sobre la independència que sigui vinculant per a l'Estat espanyol i la comunitat internacional? Aquesta és la pregunta clau que els promotors actuals del RUI o del RI no saben ni poden respondre.
Opinió · Política catalana
11S/2016: El procés es reactiva
Pere Pugès
Cofundador de l’ANC
Esperem que no passi el que més d'un veu com a inevitable i amb el 26J s'hagi tancat aquest llarg període electoral. Com que quasi tot té el seu cantó positiu, potser ens calia un any llarg de respir, per tornar a acumular energies i poder emprendre la recta final, després de més de cinc anys –setembre 2009/maig 2015-

Opinió · Política catalana
L'atur problema global,solucions locals
Marc Castells i Berzosa
Vicepresident segon i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona
L'atur és la principal problemàtica a la que ens enfrontem els responsables polítics que estem més a prop de la ciutadania en l'actualitat. És la ferida sagnant que cal disminuir, frenar, pal·liar els seus 
 ·
Notícia · Política catalana
Demòcrates defensa recuperar la unitat dels partits independentistes i eliminar el risc del processisme amb el RUI
En el marc polític català, Demòcrates de Catalunya proposa recuperar la unitat dels partits independentistes, tal i com va defensar el 30 de maig, reunint la mesa de partits polítics i obrint, en aquest marc, el debat del RUI, el Referèndum Unilateral sobre la Independència.
 ·
Notícia · Política catalana
"El problema d'un referèndum és que ha de ser vinculant per a les dues parts, i l'estat espanyol no ho vol"
Xavier Domènech, líder d' En Comú Podem no creu que "el RUI sigui el desllorigador de la situació actual. És una proposta que ens pot retornar fàcilment al 9-N", ja que afirma "El problema d'un referèndum és que ha de ser vinculant per a les dues parts, i l'estat espanyol no ho vol".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Arqué: "Referèndum unilateral, el pas endavant"
En un article al Punt Avui la portaveu de la International Comission of European Citizens, Anna Arqué, assegura que "La coneguda com a Via Escocesa és un cas paradigmàtic per veure com els interessos partidistes, acomodats en el fals discurs del "no podem perquè Espanya no ens deixa", han situat erròniament la conseqüència:
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Vives:" Cal fer girar la nostra política al voltant de la nació. D'un concepte de país generador d'oportunitats per a tothom, autoreferenciat i lliure"
En un article a l'Ara Antoni Vives afirma que "Des del punt de vista nacional, les eleccions del 26 de juny ajuden a desxifrar el moment pel qual passa el conjunt de la nació, vull dir el Principat, el País Valencià i les Illes Balears. Prenent com a mesura la vitalitat política de les opcions amb caràcter nacional".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí