Dimecres, 22 de juliol del 2015 | 12:46
 ∑
Crònica · Política catalana
"Romeva, l'home fort de Merkel a Catalunya" ‚Äēo de com ICV escriur√† la hist√≤ria
Ivan Mambrillas
Ni el sever proverbi xinès en què el savi assenyala la lluna i l'idiota li mira el dit no es fa adequadament càrrec de l'estrabisme valoratiu amb què els fills reblanits del PSUC observen l'excepcionalitat del 27-S.
Opinió · Política catalana
Ara ja toca!
Carme Arenas
Filòloga i presidenta del PEN Català i de Linguapax Internacional
Sempre hem sabut que el procés d'independència al qual ens enfrontàvem no seria planer, que ens trobaríem amb tota mena de dificultats. El que no ens esperàvem és que algunes dificultats grosses vinguessin de part de qui n'era al capdavant.

 ∑
Notícia
Quim Torra, nou president d'Òmnium Cultural
La Junta Nacional d'√ímnium Cultural escull Quim ¬†Torra com a nou president de la entitat. Torra ha estat escollit despr√©s de la ren√ļncia de Muriel Casals a la presid√®ncia per presentar-se a les eleccions del proper 27-S. Torra ser√† president fins que se celebrin unes eleccions abans de final d'any.

 ∑
La fotografia
16.618 inscrits a la 'Via Lliure' en 24 hores
Un dia després de presentar la pàgina web milers de ciutadans responen a la crida i reserven el seu lloc a la Meridiana. S'espera que la  setmana vinent es posin a la venda els packs de la 'Via Lliure'.
 ∑
Recull de premsa
Forcadell: "En grans moments de la història la força de la gent fa avançar els pobles i per fer-ho cal desobeir la legalitat"
En un article al Punt Avui l'expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell, fa una crida a votar per la candidatura ¬†de Junts pel S√≠ de la que ella mateixa en ¬†formar√† part com a n√ļmero dos.
 ∑
Recull de premsa
Matas:"Preparats per al 27-S?"
En un article al Pa√≠s el Catedr√†tic de Ci√®ncia Pol√≠tica de la UB, Jordi Matas Dalmases fa una radiografia dels resultats de les √ļltimes eleccions municipals a Catalunya i conclou que "les formacions pol√≠tiques independentistes en el seu conjunt van conseguir millors resultats que l'any 2011.
 ∑
Crònica · Política catalana
Rep√ļblica catalana
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
A les eleccions del 27 de setembre hi haur√† tres llistes que portaran la Rep√ļblica Catalana en el seu programa (entitats sobiranistes, CUP i Catalunya si que es pot) i obtindran m√©s de dos ter√ßos dels vots i dels escons, segons les enquestes. Els partits constitucionalistes (PP, PSOE, C's i UDC) nom√©s sumaran plegats un ter√ß dels vots.
 ∑
Crònica · Tecnologia i país
"Cryptolocker": segrest de dades
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo
Les empreses privades, per√≤ tamb√© p√ļbliques, cada cop s√≥n m√©s conscients de la import√†ncia de la seguretat en l'anomenat ciberespai. A trav√©s d'internet, els "hackers" (els pirates inform√†tics) poden accedir a dades, a informaci√≥ confidencial que es troba emmagatzemada en els sistemes inform√†tics d'empreses i organismes.
Opinió · Política catalana
Q√ľestions que encara estan a l'aire
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
1.- Les esquerres i les dretes, d'una banda, i la reclamació del dret a la independència, de l'altra, continua tenint un tractament conflictiu que no s'entén si fem servir un mínim de lògica. Els programes de les dretes i de les esquerres són realment diferents, tot i que en aquest moment,
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butllet√≠ clica al seg√ľent enlla√ß aqu√≠