Dijous, 10 de juliol del 2014 | 20:13
Crònica · Societat civil
Només depèn de nosaltres
Marc Costa
Advocat i politòleg
Estem en un moment històric, a les portes d'assolir la nostra emancipació nacional, però paradoxalment encara existeixen molts dubtes entre la societat catalana sobre la nostra capacitat de poder dur a terme la consulta que ha de permetre manifestar democràticament la voluntat política del poble català, així com també sobre la viabilitat d'una eventual Catalunya independent.
Editorial
25-M, el pas endavant cap al 9-N
A pesar de totes les campanyes orquestrades per l'Estat i l'unionisme, el 60% dels votants de les eleccions europees passades han fet un vot clar a favor del dret a decidir i han enfortit, així, el bloc per la sobirania.
Opinió
Units cap al 9-N
Muriel Casals
Presidenta d'Òmnium Cultural
A Òmnium Cultural som conscients de viure uns moments crucials per a la història del nostre país. Tots nosaltres sabem que el 9 de novembre tenim una cita amb la història. Ens hi juguem molt, en la consulta que aviat convocarà el president de la Generalitat.
Opinió
Catalunya té més força moral
Fèlix Martí
President de Linguapax
Els poders fàctics espanyols no s'han atrevit a fer cap proposta intel·ligent per afeblir l'onada independentista. Volen aparentar fermesa i potser pensen que el seu immobilisme, amb el pas del temps, propiciarà automàticament la seva victòria.
Opinió
Blindem el 9N
Anna Arqué
Portaveu de l'International Commission of European Citizens (ICEC)
Al principat s'intenten compaginar dos discursos, el fet en distàncies curtes, en que se'ns diu informalment que el més probable és que no hi hagi consulta sobre la independència de Catalunya el 9N2014, i el que aquests mateixos interlocutors homologats bombegen als media com a discurs oficial dient el contrari.
Opinió
Concentrar el vot independentista
Vicenç Villatoro
Periodista i escriptor
Per aconseguir la independència de Catalunya, el moviment sobiranista ha d'estar disposat a una sèrie de sacrificis. Segurament no el més gran però sí el més urgent, el més necessari i el primer que ens trobarem en ordre d'aparició en pantalla serà el de concentrar el vot: votar tots junts en unes eleccions de caràcter plebiscitari. És un sacrifici i una incomoditat. 
Opinió · Política
Cap al 9 de novembre: unitat i fermesa
Jaume Bosch
Diputat d’ICV al Parlament de Catalunya
El dia 18 de setembre el poble d'Escòcia podrà decidir si vol que el seu país esdevingui un estat independent: el referèndum se celebrarà en el marc d'un estat, el Regne Unit, membre de la Unió Europea.
Opinió
Qüestió de mesos
Josep-Lluís Carod-Rovira
Polític i escriptor
Mai, en els darrers cent anys, Espanya no ha acceptat cap de les iniciatives d'autonomia política tal i com venien de Catalunya, tant se val si eren elaborades pels parlamentaris catalans a Madrid, acordades pel Parlament de Catalunya o aprovades pel poble català en referèndum.
Crònica · Informe SIC
El fracàs de la FAES, el CNI i Margallo
En una recent reunió a Barcelona d'analistes, politòlegs i periodistes propers al sobiranisme es va analitzar l'estratègia de l'Estat vers Catalunya. La primera conclusió que se'n va extreure va ser com era possible tanta incompetència en les anàlisis dels aparells i institucions de l'Estat quant a la situació catalana. Hi havia una primera hipòtesi: l'Estat no es creu el repte català del 9-N i pretén deixar podrir la situació abortant la consulta amb l'ús dels marcs legals.
L'acudit
Per Puyal
Opinió
Apropiar-se de noms i estratègies
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
La mobilització popular a favor de la consulta principalment a través de l'acció de l'Assemblea Nacional Catalana, d'Òmnium Cultural i del moviment SomEscola està produint, com era de preveure, reaccions per contrarestar l'impuls bàsic d'aquesta mobilització.
Crònica · Política catalana
I si no esdevenim independents?
Marc Costa
Advocat i politòleg
L'altre dia em van preguntar sobre què passaria amb Catalunya si finalment no esdevé independent i la resposta fou clara: preparem-nos! Perquè l'Estat espanyol ens farà pagar molt car la nostra gosadia, el nostre atreviment i el nostre desafiament.
Crònica · Seguretat
Sánchez-Camacho i Fernández Díaz ja tenen la foto
Miquel Sellarès
Periodista
Una de les conviccions importants que ha de tenir el poble de Catalunya és que la violència és un element que sempre ens anirà a la contra, i que es convertirà en una eina d'aquells qui volen desprestigiar el moviment social i nacional de Catalunya cap a la llibertat i la sobirania.
Crònica · Pla de lleida
Per què Ciutadans agrada tant als feixistes?
Ivan Mambrillas
Hi va haver càndids que van abraçar Ciutadans com una mena superació dialèctica del plet Catalunya-Espanya gràcies a la qual s'entronitzaria políticament l'individu.
Opinió · País Valencià
Les claus del 'sorpasso'
Vicenç Villatoro
Periodista i escriptor
Les eleccions europees han dut la política catalana un doble titular. El primer, un reforçament del bloc sobiranista per damunt del contrari a tota consulta. El segon, una certa redistribució interna de les forces en tots dos blocs.
Opinió · Política
La història truca a la porta d'ERC
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
La història potser no es repeteix, però s'entossudeix, amb vocació de mestra sàvia, a ensenyar-nos camins de represa per si la volem escoltar. El moment que viu el país és excepcional, té elements d'etapa fundadora, en un tombant que comparteix, en bona part, amb l'escenari polític i social que travessa l'Estat espanyol.
Opinió
El "plan" del PP fa aïgues abans de començar
Miquel Strubell
Sociolingüista
En un memorable i sempre actual article, ""Divide et Impera": l'estratègia d'Espanya contra el sobiranisme", publicat el gener de 2013, Ramir De Porrata-Doria (del Cercle Català de Negocis) recordava que José María Aznar havia tingut la barra d'amenaçar, feia poc: 'Antes se romperá la unidad de Cataluña que la de España'.
Opinió · Política
CiU: cap al 9-N
Miquel Sellarès
Periodista
CiU, juntament amb el PNB, ha esvaït tots els dubtes que existien entre la majoria social sobiranista amb la seva abstenció en el procés monàrquic. Una majoria que ja estava segura amb el President Artur Mas però que desconfiava de CiU i --sobretot-- del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida.
Crònica · Política
Nou atac contra Catalunya: TV3 rep una nova estocada
Emparant-se en una normativa europea, l'Estat espanyol pretén ara fer allò que el Govern català ha dimitit de fer a darrera hora: destruir TV3, estructura d'estat principal de Catalunya.
Crònica · Política
Per què ara l'abdicació?
Marc Costa
Advocat i politòleg
Que no ens enganyin i no ens desviïn del nostre procés. Aquesta abdicació no és només per motius de salut o pel gran nombre d'escàndols en els quals s'ha vist involucrat, sinó que forma plenament part del pla del President del govern espanyol, Mariano Rajoy, per fer front a la major amenaça a la que s'ha hagut d'afrontar darrerament l'Estat espanyol com és l'eventual emancipació nacional del poble català.
L'acudit
Per Puyal
Crònica · Política catalana
El 'pinyol' del 9-N: Mas, Junqueras i Herrera
El 25-M ha suposat un pas endavant cap al dert a decidir i la visibilitat de Catalunya a Europa. Els quasi 10 punts d'augment de vot català a les eleccions europees fa que el fet diferencial català tingui repercussió a Brussel·les i Estrasburg, i més encara davant l'euroescepticisme i l'onada de partits ultres europeus.
Opinió
'El País' i l'esquerra espanyola
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
Algun dia s'analitzarà el mal que el diari El País ha fet a l'esquerra espanyola pel que fa a la seva incapacitat per acceptar la diversitat identitària. Pocs mitjans de comunicació han tingut la capacitat de conformar una part de la cultura política d'un país com ho ha fet el rotatiu del Grupo Prisa.
Crònica · Política catalana
El PSC diu prou a Navarro i Lucena
A can PSC darrerament hi passen moltes coses, el carrer Nicaragua bull. El ridícul constant del seu portaveu, Maurici Lucena, que s'ha convertit en el protagonista dels acudits dolents dels militants del PSC, i el ridícul de Pere Navarro com a primer secretari, han començat a molestar i decebre el propi aparachi socialista.
Crònica · Col·lectiu Coronel Escofet
Fernández Díaz ensenya el "paquet" de l'Estat
Des del col·lectiu Coronel Escofet ens hem preguntat diverses vegades --i en aquesta ocasió més que mai-- si al govern de Catalunya o a l'Ajuntament de Barcelona existeix algun gabinet d'estrategues per a fer el joc a l'Estat.
Opinió · Política
Ibarretxe, Mas, Euskadi, Catalunya
Miquel Sellarès
Periodista
Ahir vaig tenir una experiència interessant, imprevista: participar en una tertúlia radiofònica d'EiTB Ràdio Euskadi per valorar el resultat de la sessió monotemàtica al Congrés on hi van participar els tres representants del Parlament de Catalunya.
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
S'albira un gran canvi imparable
En aquests darrers 4 anys diversos membres del Col·lectiu Joan Crexell hem fet desenes de conferències, xerrades i debats amb posteriors sopars, i això ens ha permès conèixer les reivindicacions i també les reflexions de la gent més sensibilitzada del país quant a les qüestions polítiques, socials i nacionals. Això fa que poguem dir, des d'aquest col·lectiu i amb rotunditat, que s'albira un gran canvi.
Opinió
Estem preparats
Anna Arqué
Portaveu de l'International Commission of European Citizens (ICEC)
El 30 de març a Brussel·les milers de ciutadans Europeus ens vàrem manifestar en defensa del Dret Universal d'Autodeterminació i en contra de qualsevol oposició, dificultat i amenaça al seu exercici. 
L'acudit
Per Puyal
Opinió
El PP vol utilitzar la comunitat jueva contra Catalunya
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
En l'actual embat entre Catalunya i l'Estat no hi ha cap camp que resti al marge de l'ofensiva de l'espanyolisme. Faltava la comunitat jueva.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí