Divendres, 25 de abril del 2014 | 19:53
Opinió · Política
Eleccions europees i procés sobiranista
Jaume Bosch
Diputat d’ICV al Parlament de Catalunya
El 25 de maig se celebren eleccions europees. Tot i la tradicional baixa participació i les esperances que la UE ha cremat els darrers anys, la cita és important.
Crònica · La Catalunya constituent
3. Els dos parlaments
Josep Ferrer
Filòleg, polític i membre fundador de l'ANC
Continuem l'anàlisi de la situació creada a partir del moment que "Catalunya diu prou" (11.09.2012). Prou d'Espanya, això és, prou de l'estat castellà rebatejat d'espanyol. I, com anunciàvem, prosseguirem per l'anàlisi del procés en el pla polític institucional. Després que el president Mas constata i reconeix institucionalment (a Barcelona i a Madrid) la força i la decisió independentista d'un gruix molt important del país, convoca eleccions al Parlament (25.11.2012).

 ·
Crònica · Internacional
Gihadistes europeus a Síria
Marc Costa
Advocat i politòleg
Recentment, ha sortit a la llum la preocupació de França per la captació d'un nombre important de francesos per les diferents xarxes gihadistes existents en aquell país.
Opinió
A Europa, models de partit europeus
Pep Martí
Llicenciat en Història i periodista
La forta petjada autoritària de la història d'Espanya també s'ha deixat notar en el model de partit polític instaurat des de la Transició. En aquell moment, a banda, es va donar el fet que molts dels nous líders eren, alhora, els fundadors dels seus propis partits.
 ·
Llibres / revistes
Militància patriòtica
 ·
Crònica · Seguretat
La cinquena columna pseudo-pacifista i l'hora de la llibertat
Àlex Calvo
Expert en seguretat i defensa a l'Àsia i catedràtic convidat a la Universitat de Nagoya (Japó)
El règim espanyol no té arguments per a convèncer els catalans de continuar tres segles més com a esclaus, i gradualment s'estén entre aquells qui legítimament puguin identificar-se amb la cultura espanyola la creença que cal separar aquests sentiments de la decisió sobre l'estatus polític del país.
 ·
Recull de premsa · Internacional
Culla: "Benvingudes siguin les plataformes entorn del procés. Però, si us plau, sense ínfules de superioritat intel·lectual ni moral"
"Exactament això han fet des dels socialcristians d'Unió fins als comunistes d'EUiA: deixar de banda les seves contradiccions ideològiques en una aposta comuna pel dret a decidir i la celebració d'una consulta".
Llibres / revistes
Quan ens hem plantat!
 ·
Crònica · Política catalana
Anàlisi dels actors i possibles escenaris del procés sobiranista català (II)
Marc Costa
Advocat i politòleg
3.- Unió Europea. A la llarga, la Unió Europea haurà d'adoptar un paper actiu en aquest procés i esdevenir el tercer actor en aquesta crisi política catalana, especialment perquè, no oblidem, encara som europeus i, com a tals, tenim tot el dret de sol·licitar l'empara d'aquest organisme. No es pot quedar al marge, per molt que actualment consideri aquesta crisi com un conflicte intern.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí