Dimarts, 30 d'octubre del 2012 | 20:00
Opinió
Carn de que No
Miquel Strubell
Sociolingüista
Ningú no parla de fractura social amb motiu del futur referèndum escocès. El debat és apassionat però té contingut: uns i altres parlen d'avantatges i inconvenients plausibles. Encara més: la paraula boicot no ha aparegut ni tampoc no s'ha parlat de cap interferència militar. No s'ha dit que els títols universitaris deixarien de tenir validesa, ni altres bestieses per l'estil. 
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Catalunya segueix necessitant un PSC nacional
Durant els inicis ─i més enllà─ de la Transició democràtica, el PSUC va ser una eina essencial per al restabliment de l'autonomia i per al manteniment de Catalunya com un sol poble, aplicant una política d'integració lingüística i nacional. Després, aquest partit històric va entrar en decadència i descomposició. Aquell espai majoritari fou ocupat pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), el qual va mantenir els postulats del PSUC quant a la unitat del poble català tot i que amb moltes febleses i complexes.
Notícia · Llengua
"El PP vol relegar el català a les Illes a una llengua de segona"
La Plataforma per la Llengua (PxL) ha denunciat que la castellanització de la toponímia de Maó representa un pas més en "l'ofensiva sense precedents" contra la llengua catalana engegada pel govern del Partit Popular presidit per José Ramón Bauzà.
La fotografia
Muriel Casals: "Senyors diputats, aquesta ha de ser la darrera legislatura d'un Parlament autonòmic"
Òmnium Cultural ha trencat qualsevol via de pacte amb l'Estat i ha instat els partits catalans a què la legislatura que ve "sigui l'última d'un Parlament autonòmic".
Crònica · Tecnologia i país
uWhisp: l'"app" catalana per a Twitter
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
Estem a punt de celebrar unes eleccions que seran decisives per saber quin és el camí que emprèn aquesta nació mil·lenària en termes culturals, històrics i lingüístics que és el Principat de Catalunya.
Recull de premsa
Carod: "Cal que el catalanisme passi de la lleugeresa regional a la consistència nacional"
"Fer-ho, en el terreny lingüístic i cultural, no implica optar per la independència dels Països Catalans, sinó, pel cap baix, per la ciència i un mínim de dignitat".
Recull de premsa
Castells: "El PSC ha d'estar entre els partits que defensen inequívocament la celebració del referèndum"
"Sembla que la direcció del PSC estava esperant la relliscada [de Mas] per trobar l'excusa [...] per no fer el que ha de fer [...]: estar entre la majoria de ciutadans de Catalunya que volen expressar-se lliurement sobre la relació de Catalunya-Espanya".
Notícia · Illes Balears
Apartheid lingüístic a les aules de les Illes
Seguint la política d'aniquilació de la llengua pròpia a les Illes, Bauzá ha eliminat per complet la immersió a les escoles. Aquesta setmana s'ha publicat l'esborrany del projecte de decret sobre trilingüisme, el qual obliga els centres que vulguin ensenyar en català a presentar un aval dels pares igual o superiori al 65%.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí