Dimecres, 17 de juliol del 2013 | 16:00
Opinió
Corrupció i democràcia
Jordi Porta
President de la Fundació Enciclopèdia Catalana
Els defensors del sistema democràtic, com a millor manera d'organitzar la vida col·lectiva, sabem que cal estar atents perquè el funcionament concret que s'atribueix a aquest concepte és sempre millorable. Una de les qüestions sempre controvertides ha estat el sistema de finançament dels partits polítics. És evident que no calen anàlisis molt minucioses per concloure que és difícil de creure que aquest finançament és resolt amb les quotes del afiliats al partit i amb les subvencions públiques que corresponen als càrrecs públics i que una part van als respectius partits. 
 ·
Notícia · Política
"Avui, més que mai, els partits han de posar el país per davant del partit"
Marta Rovira ha sentenciat que ara s'ha de demanar un esforç a tothom ja que "posar els partits davant del procés seria sacrificar-lo".
 ·
Notícia · Societat civil
Més d'una vintena d'entitats i partits de l'Hospitalet signen el pacte democràtic pel dret a decidir
Segons ha informat l'Ara, més de vint entitats i partits de l'Hospitalet de Llobregat han signat el "Pacte democràtic de l'Hospitalet pel dret a decidir: Som una nació, nosaltres decidim".
 ·
Notícia · Política
Salvador Esteve alerta d'un "atac frontal" de Rajoy al municipalisme
El president de la Diputació de Barcelona ha carregat contra la nova llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local i ha indicat que aquesta es pot recórrer al Tribunal Constitucional.
 ·
Crònica · Pla de lleida
Sempre hem sabut jugar a futbol
Ivan Mambrillas
En l'ethos dels polítics postfranquistes, l'enriquiment d'un càrrec públic no és aquella peccata minuta que cal, tanmateix, condemnar, de manera pública i enèrgica, per encàrrec d'un fariseisme socialment necessari, sinó que representa, exactament, una regla constitutiva del joc de la política.
 ·
Notícia · Seguretat
El dret a decidir i les FAE
Des de fa uns mesos, des de diverses associacions franquistes, falangistes i d'ex combatents de la División Azul i la Guerra Civil espanyola, tot usant les publicacions digitals afins al seu ideari feixista, estan intoxicant els seus afiliats i intenten fer arribar el seu missatge a les FAE.
 ·
Recull de premsa
Casas: "A CDC estan obligats a ser més autoexigents, assumir responsabilitats i donar sempre la cara. El moment històric reclama fer-ho bé"
"El partit de Mas se sap en el punt de mira. No posa en dubte la independència de l'instructor Pijuan i dels que ara els jutjaran, però els poders de l'Estat seran implacables".
 ·
Recull de premsa
Clotet: "Temo que molta gent dona suport al procés sempre que no els obligui a renunciar a res. Espero equivocar-me"
"És precisament aquest sentit de la prioritat [d'Andreu Xandri], de saber que la lleialtat al país està per damunt de qualsevol altra consideració, que trobo a faltar avui entre molts dirigents polítics i socials del nostre poble".
Opinió
Divorci o emancipació?
Miquel Strubell
Sociolingüista
Les persones d'una mateixa família se separen per dues vies. Els casats acaben la seva relació de convivència, sovint amb un divorci, que pot ser més o menys amistós, més o menys traumàtic. Però els joves se separen dels seus pares, emancipant-se. Els dos processos tenen connotacions molt diferents. El divorci és una admissió de fracàs, d'alguna manera. En un món ideal les relacions no es deteriorarien i no s'arribaria a aquest extrem.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí