Divendres, 8 de abril del 2016 | 18:56
Opinió · Llengua
Deixarem passar l'oportunitat?
Carme Arenas
Escriptora
He passat tota la setmana a París en una convenció sobre acolliment d'escriptors i drets lingüístics. Torno amb tots els retards aeris possibles i aprofito per posar-me al dia de la situació política catalana.
Veig que hi ha molts articles sobre el manifest del grup Koiné i 

Opinió · Llengua
Manifest Koiné, una pedra a la sabata
Jaume Marfany
Filòleg
Ja fa unes setmanes, un amic que pertany al grup Koiné em va proposar de signar el manifest "Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent", que finalment es va presentar el dijous 31 de març a la Universitat de Barcelona.

Opinió · Política catalana
Catalunya, nació d'immigants
Carles Campuzano
Carles Campuzano, portaveu adjunt de Democràcia i Llibertat al Congrés dels diputats
L'èxit de Catalunya durant tot el segle XX ha estat esdevenir una fàbrica de fer catalans; una fàbrica que rebia treballadors d'arreu de la Península Ibèrica i que aconseguia que aquestes famílies i els seus fills esdevinguessin catalans.
Opinió · Seguretat
Deixeu en pau a la Policia de Catalunya!
Miquel Sellarès
President del Centre d'Estudis Estratègics de Catalunya
La CUP que aquests dies ha engegat la campanya "sense por" que es mereix tot el meu respecte i el meu suport perquè és una evidència que no aconseguirem la independència sense la desobediència i en el seu moment la ruptura, per molt negociada que aquesta sigui. Però dit això, cal tenir sentit d'estat  i cal que entenguem tots plegats que a més de l'eix de social,

 ·
Notícia · Política catalana
Junqueras: 'No aplicarem cap retallada, en tot cas si el Ministerio vol tancar un hospital, ho haurà de fer ell'
El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha respost aquest matí des del Parlament a la carta rebuda per part del Ministerio de Hacienda on es demana a la Generalitat que faci més restricció del crèdit. Junqueras ha advertit Cristóbal Montoro que la Generalitat no aplicarà cap nova retallada i li ha demanat que deixi de centrifugar les seves responsabilitats.
 ·
Notícia · Economia
Camil Ros nou secretari general de la UGT de Catalunya amb el 83% dels vots
Camil Ros nou secretari general de la UGT i Matías Carnero nou president. Així ho han decidit amb el seu vot el 83,55 dels delegats que han participat en el 15è congrés d'aquest sindicat. Aquesta candidatura conjunta era l'unica que es presentava i ha rebut 315 vots a favor 0 en contra. També hi ha hagut 62 delegats que s'han abstingut.
 ·
Notícia · Política catalana
Última sessió del cicle "La República Catalana i l'ideal federal"
El proper dimarts 12 d'abril tindrà lloc la darrera sessió del cicle "La República Catalana i l'ideal federal" organitzat per les Fundacions Josep Irla i L'Alternativa. Aquest cop el debat porta per títol "classes populars i sobiranies" i tindrà lloc a les 18:30h al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona.



 ·
Recull de premsa · Llengua
Gifreu: "L'estatus del català"
En un article al Punt Avui el professor de Comunicació, Josep Gifreu, reflexiona al voltant de la polèmica que ha envoltat aquests últims dies la publicació  d'un "manifest a favor d'un model de normalització efectiva del català a la Catalunya independent" i ens diu que aquest "sembla haver reunit partits independentistes i sectors aliats
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí