Dijous, 27 de juny del 2013 | 20:14
Opinió
Pretenen que ens ho prenguem seriosament?
Raimon Carrasco
Advocat
Per exemple, suprimir el Síndic de Greuges. És veritat que això requereix modificar l'Estatut (o sigui, que ho aprovi el Parlament, ho ratifiquin les Corts espanyoles i ho aprovin els catalans en referèndum), però vaja, tot és posar-s'hi.
Crònica · Societat civil
El Concert per la Llibertat: tret de sortida
Després de setmanes de campanya i intoxicació de l'unionisme, de la quinta columna i dels aparells de l'Estat, la bona gent del país i els sobiranistes de totes les forces polítiques i la societat civil tenien ─i tenen─ la necessitat de cohesió nacional. De sentir que som més dels que ells voldrien i que som capaços d'emprendre el camí que tot just ha començat. És per això molt important que la societat civil, encapçalada per Òmnium i l'Assemblea (ANC) hagi fet el Concert per la Llibertat. Perquè en aquest es reuniran aquells qui són la punta de llança ferma per a avançar i guanyar en aquests propers mesos molt i molt decisius pel futur de la nostra nació.
La fotografia · Societat civil
Concentració de treballadors de la CCMA davant la seu de CDC
La plantilla de la CCMA s'ha tornat a manifestar aquesta setmana. Més de 500 treballadors de TVC i Catalunya Ràdio s'han concentrat per sorpresa davant de la seu de CDC, al carrer Còrsega, per protestar contra l'ERO que té previst acomiadar 312 persones.
Opinió
La data de la consulta
Isidre Palmada
Professor
Aquests primers de juny J.A. Duran i Lleida ha insistit, de nou, en allargar el calendari de la consulta i ha provocat un altre terratrèmol. Fins i tot el President s'hi ha posicionat i ha fet una declaració expressa on ha distingit entre l'autodeterminació i la independència. 
Llibres / revistes
UPyD. La gran distorsió
Crònica · Afers religiosos
Dura advertència del Papa a ultres com Germinans
El Papa Francesc ha aprofitat una de les seves homilies diàries per llençar una advertència seriosa a grups ultres, com Germinans. Aquests grups, sovint des de l'anonimat i a través de les xarxes socials, practiquen un estil informatiu basat en la xerrameca, el rumor i l'atac a les persones.
Recull de premsa
Tresserras: "La reestructuració de la CCMA hauria d'assegurar els recursos per als anys immediats. El camí emprès és completament equivocat"
"La contínua rebaixa de l'aportació pública i l'entossudiment a executar un ERO segueixen la línia dels vells pactes CiU/PP del 2011. Difícilment compatibles amb les propostes i el suport d'ERC".
Recull de premsa
Álvaro: "Davant del malestar català recomanen que la reserva índia sigui més petita, més precària i més reserva"
"El maragallisme presidencial fou el darrer reformisme hispànic des de Catalunya i va conduir-nos, a càrrec de Mas i Zapatero, a un Estatut capat pel TC. Les intencions eren bones. La resta del relat és prou coneguda".
Recull de premsa
Miró: "És molt més difícil enfrontar-se a Mas, que no deixa de ser un empleat dels catalans, que a Ibarretxe, que estava sol"
"Mas no és un polític que aspiri a canviar la societat (això era més una cosa de Pujol, que alliçonava tots els catalans), sinó que es concep a si mateix com un instrument".
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
Necessitem CiU?
El terrabastall en els espais polítics que, des de la transició democràtica, han dominat és una autèntica crisi política i les enquestes configuren, com a conseqüència, un nou panorama polític en un futur proper.
Crònica · Política catalana
Un nou atac vell: el país és un i no cinquanta-un
Ja és vox populi una dita que s'adiu a la realitat com cap altra: primer t'ignoren, després se'n riuen, després t'ataquen i finalment, guanyes. Aquesta setmana, la cantarella ciutadana del mejor unidos ha arribat a la Moncloa.
Notícia
La bona gent de l'ANC, al secretariat
L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha renovat aquest cap de setmana la seva direcció i les problemàtiques que fins ara havien aturat el procés electoral han quedat superades per la irrupció d'allò que venim anomenant la "bona gent" del país: el qui no estan per maniobres ni per lluites fratricides.
Crònica · Col·lectiu Joan Creixell
ERC, premi a la coherència
Fa uns dies l'enquesta d'El Periódico. Avui l'enquesta del CEO. Ambdues estadístiques col·loquen els republicans com la primera força política del país. És cert, però, aquest augment d'ERC? És aquesta tendència una maniobra per debilitar CiU? És un intent de mobilitzar el vot unionista? El nostre col·lectiu creu que pot haver algun que altre element d'aquest tipus en les darreres enquestes d'intenció de vot.
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Cal una nova política de comunicació
El Govern de la Generalitat ha reestructurat amb èxit la seva projecció exterior, i les explicacions a les rodes de premsa posteriors als consells exectutius de cada setmana, fetes pel conseller de la Presidència i portaveu, Quico Homs, han creat un estil propi que uns accepten i d'altres menystenen.
Crònica · Política
No a BCN World
La societat catalana és conscient de les dificultats que passa el govern de la Generalitat de Catalunya per la morositat de l'Estat i per l'espoli fiscal que aquest comporta. I tot i entendre el govern, Catalunya no es mereix que la solució passi per vendre els nostres actius com a país a les màfies internacionals del joc i a personatges de la societat valenciana que ja han estat sospitosos de fraudulents negocis immobiliaris.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí