Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de de maig del 2012 | 18:21
Recull de premsa

Álvaro: "El futur de CiU passa per detectar el moment en què ser alhora autonomista i independentista resti més que no sumi"

"CiU és una marca que recull votants que volen coses diferents. Això no durarà per sempre".

A l'article Sumar o restar el periodista Francesc-Marc Álvaro ha explicat que les relacions entre Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida "són bones", però que "per sota" hi perviuen "desconfiances atàviques": "L'últim congrés d'UDC ha provocat nous xocs".

El periodista ha dit que després dels congressos de CDC i d'UDC "el panorama és tan ambigu com fluid" perquè Convergència és "un partit que no renuncia al camí de la independència però que no vol definir-se com independentista" mentre que Unió "descarta la independència però vol comptar amb el seu sector independentista".

"Mas i Duran Lleida han de gestionar aquesta realitat tan complexa ─ha continuat─. Per això Mas fa un paper i Duran Lleida fa un altre, un exercici que pot desconcertar a uns i pot tranquil·litzar altres".

Álvaro ha recordat que CiU "sempre ha buscat connectar amb una gran majoria, un sector del país que evoluciona cap a posicions sobiranistes però que no ho fa de manera unànime" i ha dit que aquest és un "detall molt important".

"
La clau del futur de CiU ─ha conclòs─ passa per saber detectar a temps el moment en què ser alhora una marca autonomista i independentista restarà més vots que no en sumarà".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Idealistes i pragmàtics"
Recull de premsa · Política
Álvaro: " És ingenu pensar que una sortida per posar fi al procés seria el mateix que una solució del problema"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro:"Allò que fabrica independentistes és la manca de respecte i el seu complement pal·liatiu: el paternalisme displicent de qui es considera propietari del tros"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Autoeliminat Puigdemont de l'equació, l'únic dirigent institucional del procés amb bitllet a totes les destinacions és Junqueras"
Recull de premsa · Política
Álvaro: " El poble irlandès va canviar completament de mentalitat en només dos anys i l'objectiu de la independència va deixar de ser un somni de quatre gats"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Si el Govern de Junts pel Sí permet que els cupaires marquin els ritmes i els estils, una meta que és complicada esdevindrà absolutament irrealitzable"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Fa més d'un any que repeteixo que l'independentisme català no té un rumb clar i unificat"
Recull de premsa · Política
Álvarez: "Rajoy ha governat contra Catalunya. El resultat d'això és una societat catalana que li diu no"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: " Sense el 9-N, Margallo no diria ara –des de les Nacions Unides– que l'independentisme "avança a tota mà­quina"
Opinió · Política
Remats no adoctrinats
Indica publicitat