Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 12 de d'abril del 2013 | 19:06
Recull de premsa

Álvaro: "La interlocutòria del TSJC ens recorda que el sobiranisme és una causa moral. Si fos el director del CNI, em preguntaria què fer per destruir una causa moral"

"I la resposta seria molt senzilla: intentar desmoralitzar la gent mobilitzada, fins que pensin que tots els esforços són en va".

L'escriptor Francesc-Marc Álvaro ha dit a un article que "en cas que existeixi alguna cosa semblant" a un pla del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) per frenar el procés sobiranista, el seu màxim responsable "potser va presentar la dimissió" un cop va llegir la nova interlocutòria del TSJC.

"Les polèmiques sobre la llengua -això ho pot saber fins i tot un becari del CNI- no fan altra cosa que reforçar el camp d'opinió catalanista, i més quan el que planteja el TSJC és un extrem tan absurd com que una classe sencera s'hagi de fer en castellà" ha destacat Álvaro. Al text, l'autor hi ha dit que tots els catalans "som víctimes d'un marc fiscal que la majoria considerem injust i lesiu" i que aquesta realitat "ha convertit molts ciutadans en sobiranistes", tot i que ha subratllat que "la base del vell i del nou catalanisme no és exclusivament ni principalment econòmica".

Álvaro ha dit que aquesta base "té a veure amb la constatació (dolorosa i repetida) que l'exercici de la catalanitat va lligat de manera estructural a la consideració d'espanyol de segona categoria" i ha recordat que "el català, tot i ser una llengua oficialment d'Espanya, és una llengua tractada marginalment i maltractada per l'administració central". Per tot això, l'autor de l'article ha conclòs que la interlocutòria del TSJC "ens recorda que el sobiranisme és, abans que res, una causa moral" i ha sentenciat que si fos el director del CNI, "em preguntaria què cal fer per destruir una causa moral".

"La resposta seria molt senzilla: intentar desmoralitzar la gent mobilitzada, fins que pensin que tots els esforços són en va i es quedin a casa. Però, gràcies a Wert i al TSJC, tornem a tenir molt clar tot el que ens hi juguem en aquesta llarga partida" ha afegit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Idealistes i pragmàtics"
Recull de premsa · Política
Álvaro: " És ingenu pensar que una sortida per posar fi al procés seria el mateix que una solució del problema"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro:"Allò que fabrica independentistes és la manca de respecte i el seu complement pal·liatiu: el paternalisme displicent de qui es considera propietari del tros"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Autoeliminat Puigdemont de l'equació, l'únic dirigent institucional del procés amb bitllet a totes les destinacions és Junqueras"
Recull de premsa · Política
Álvaro: " El poble irlandès va canviar completament de mentalitat en només dos anys i l'objectiu de la independència va deixar de ser un somni de quatre gats"
La fotografia · Política catalana
Carme Forcadell ha declarat avui davant el TSJC acompanyada per milers de ciutadans i multitud de personalitats
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Si el Govern de Junts pel Sí permet que els cupaires marquin els ritmes i els estils, una meta que és complicada esdevindrà absolutament irrealitzable"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Fa més d'un any que repeteixo que l'independentisme català no té un rumb clar i unificat"
Recull de premsa · Política
Álvarez: "Rajoy ha governat contra Catalunya. El resultat d'això és una societat catalana que li diu no"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: " Sense el 9-N, Margallo no diria ara –des de les Nacions Unides– que l'independentisme "avança a tota mà­quina"
Indica publicitat