Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de d'octubre del 2014 | 19:40
Recull de premsa

Álvaro: "L'unionisme català prefabricat no se'n surt"

"El grup Societat Civil Catalana (SCC) no se'n va sortir ahir a l'hora d'omplir la plaça Catalunya de Barcelona, tot i tenir la col·laboració de la majoria de mitjans públics i privats d'Espanya".

L'escriptor Francesc-Marc Álvaro ha dit a un article que el fracàs de la convocatòria dels unionistes "mostra el problema de fons d'aquesta iniciativa".

"SCC fa dues batalles a la vegada --ha continuat explicant--: contra qualsevol consulta i contra la independència. L'absència de grups rellevants que defensin una Catalunya dins d'Espanya però que acceptin la celebració de la consulta posa de manifest que l'unionisme català organitzat no té cap fe en els seus propis arguments".

A l'article L'unionisme fa figa Álvaro hi ha dit que l'unionisme "hauria de posar damunt la taula una idea interessant d'Espanya i hauria d'exhibir un projecte que parlés amb respecte als catalans que ja han desconnectat" però Rajoy "no ha imitat David Cameron i el que hi ha és la simple prohibició i una pila d'amenaces".

L'escriptor ha senenciat que al costat de les "no-propostes de l'unionisme (i del federalisme inexistent o de les vies extraviades), el discurs de la independència sorgeix d'un esforç gens menyspreable per construir una democràcia més avançada, més justa i més propera als interessos generals" i ha conclòs que l'unionisme català "prefabricat no se'n surt": "Ni el 12 d'octubre ni el 6 de desembre, ni amb referències a una hispanitat rància ni quan aixeca la bandera del patriotisme constitucional. Un mur de contenció improvisat no serà mai una proposta estimulant i creïble. Ara: això no vol dir que la independència tingui avui assegurat el 51% a les urnes. Fóra bo que alguns hi pensessin".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Idealistes i pragmàtics"
Recull de premsa · Política
Álvaro: " És ingenu pensar que una sortida per posar fi al procés seria el mateix que una solució del problema"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro:"Allò que fabrica independentistes és la manca de respecte i el seu complement pal·liatiu: el paternalisme displicent de qui es considera propietari del tros"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Autoeliminat Puigdemont de l'equació, l'únic dirigent institucional del procés amb bitllet a totes les destinacions és Junqueras"
Recull de premsa · Política
Álvaro: " El poble irlandès va canviar completament de mentalitat en només dos anys i l'objectiu de la independència va deixar de ser un somni de quatre gats"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Si el Govern de Junts pel Sí permet que els cupaires marquin els ritmes i els estils, una meta que és complicada esdevindrà absolutament irrealitzable"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Fa més d'un any que repeteixo que l'independentisme català no té un rumb clar i unificat"
Recull de premsa · Política
Álvarez: "Rajoy ha governat contra Catalunya. El resultat d'això és una societat catalana que li diu no"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: " Sense el 9-N, Margallo no diria ara –des de les Nacions Unides– que l'independentisme "avança a tota mà­quina"
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Puigdemont és presoner del concepte d'una independència-exprés que, al seu torn, és fill d'un frame antipolític, ineficaç i pueril:Tenim pressa"
Indica publicitat