Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 30 de d'octubre del 2012 | 17:20
Recull de premsa

Carod: "Cal que el catalanisme passi de la lleugeresa regional a la consistència nacional"

"Fer-ho, en el terreny lingüístic i cultural, no implica optar per la independència dels Països Catalans, sinó, pel cap baix, per la ciència i un mínim de dignitat".

L'ex-vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha sentenciat a un article que és necessar que el catalanisme "abandoni la miopia, la insensatesa i la falsa prudència", per tal de passar "de la lleugeresa regional a la consistència nacional".

"Fer-ho, en el terreny lingüístic ─ha precisat Carod─ i cultural, no implica, necessàriament, optar per la independència dels Països Catalans, sinó, pel cap baix, per la ciència i un mínim de dignitat".

L'autor de l'article La insostenible lleugeresa ha dit que "no s'hi val a dir que "allà" tenen el PP perquè és el que la gent ha votat": "Com deia fa poc una internauta, no tothom els ha votat i això fóra com dir que a Badalona tots són racistes o al Principat tots conservadors".

Carod ha denunciat que al País Valencià i a les Illes "l'ofensiva espanyolitzadora [...] i anticatalana, ha tingut una intensitat més agressiva" i ha recordat que "hi ha jubilats que fan vaga de fam, caminades per la llengua, delegacions que van al Parlament Europeu, centres educatius i moltes persones s'enllacen per la nostra llengua i ofensiva governamental perquè els pares i mares inscriguin els seus fills a escola rebutjant el català".

Finalment l'autor de l'article ha lamentat que "nosaltres, al Principat, mirem com plou, com si tot això no tingués res a veure amb nosaltres, com si qualsevol atac contra la llengua catalana no fos un atac contra la llengua catalana". "Ja deia Joan Fuster que la llengua i la bandera no és que siguin iguals, és que són la mateixa" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat