Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de setembre del 2014 | 19:17
Recull de premsa

F.-M. Álvaro: "Si Escòcia assoleix la independència, no serà precisament gens procliu a ajudar Catalunya"

"Els catalans hauríem de tenir-ho ben present, sempre tan entusiastes a identificar-nos amb uns o altres. Cada terra fa sa guerra".

L'escriptor F.-M. Álvaro ha alertat a un article que s'ha parlat i escrit "molt" sobre les diferències i semblances entre el cas català i el cas escocès, però que és més interessant "una qüestió prèvia: no s'ha subratllat prou que la distància més gran entre una i altra situació té a veure amb el reconeixement que els poders de l'Estat constituït fan o no fan d'una de les seves parts".

"Mentre els poders britànics accepten --ha continuat-- que Escòcia és una nació, tant com ho és Anglaterra, els poders espanyols no admeten de cap manera que Catalunya és una nació. En el millor dels casos, es fa servir "nacionalitat", terme exquisidament constitucional que ningú no sap què vol dir". L'autor de l'article Escòcia, un tabú que cau ha recordat que sovint, els catalans "som despatxats amb una etiqueta administrativa: "sou una comunitat autònoma"" i ha lamentat que el resultat de tot plegat és "negar l'evidència una i mil vegades per eludir el problema".

"Amb tot, el problema polític no desapareix per art de màgia mitjançant la negació tossuda d'un mot: quan molta gent surt al carrer no fa altra cosa que recordar que l'existència d'una nació no depèn del que s'escrigui en una determinada llei, per important que aquesta pugui ser" ha sentenciat.  

"Un amic meu està segur que, si Escòcia assoleix la independència, no serà precisament gens procliu a ajudar Catalunya. Hi estic d'acord. El club dels Estats té aquestes coses i els catalans hauríem de tenir-ho ben present, sempre tan entusiastes a identificar-nos amb uns o altres. Cada terra fa sa guerra" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat