Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 1 de de juliol del 2014 | 18:04
Recull de premsa · Illes Balears

Alzamora: "Cal esperar que les forces d'oposició a les Illes articulin una alternativa sòlida i fiable"

"L'enquesta de l'IBES dóna una resposta negativa, i contundent, al desig bauzanesc. Ara cal esperar que els vaticinis es confirmin".

L'escriptor Sebastià Alzamora ha dit a un article que d'acord amb el sondeig realitzat per l'Institut Balear d'Estudis Socials (IBES) en aquests pròxims comicis el PP perdria la seva actual majoria absoluta, "que tan irresponsablement han gestionat el president José Ramón Bauzá i el seu executiu en els últims tres anys" i no tan sols això "sinó que els peperos restarien vuit escons", mentre que, alhora, "l'hegemonia del dos grans partits espanyols, PP i PSOE, saltaria pels aires".

A l'article Tot esperant un canvi a les Illes, Alzamora ha indicat que a canvi en les pròximes municipals "ens trobaríem amb un Parlament illenc fortament atomitzat, amb molta geometria variable i possibles combinacions i aliances fins ara inèdites o directament impensables" ja que entraria "amb força" Podem, amb cinc diputats, i es "reforçaria la coalició catalanista de centreesquerra Més, que assoliria els sis escons".

"Tornaria a obtenir representació Esquerra Unida, amb tres o quatre representants, i també aconseguiria representació la UPyD de la senyora Díez, amb dos desagradables però anecdòtics diputats" ha informat l'escriptor. "Finalment, la nova força de centredreta regionalista PI (Proposta per les Illes), liderada pels díscols del PP Toni Pastor i Jaume Font, podria entrar a la cambra, ni que fos amb un sol escó" ha dit.


Aquest escenari, segons l'autor de l'article seria "clarament favorable a les forces d'esquerra, centreesquerra i/o catalanistes, amb la novetat d'un PSIB-PSOE més debilitat que mai i que hauria de saber dialogar molt seriosament amb un Podem rutilant i emergent, un Més reforçat, una EU ressuscitada i, si fos el cas, amb un PI que podria començar a aspirar a ocupar l'espai que ocupava la Unió Mallorquina de Maria Antònia Munar, si fos possible sense repetir errors, excessos i delictes ja coneguts per tothom".

Sebastià Alzamora ha dit que es perfilaria "un tercer Pacte de Progrés, però amb una composició interna substancialment diferent dels dos anteriors, que va presidir Francesc Antich" i ha indicat que aquesta futura situació política a les Illes és "una perspectiva gens favorable al PP de Bauzá i el seu nucli duríssim de fatxes recalcitrants, que pagarien el seu estil de governar, basat en la prepotència i l'obcecació, amb un descavalcament abrupte del poder".

"L'enquesta de l'IBES, doncs, dóna una resposta negativa, i contundent, al desig bauzanesc. Ara cal esperar que els vaticinis es confirmin i que les forces d'oposició, tant les tradicionals com les noves, siguin capaces d'articular una alternativa sòlida i fiable" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat