Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 26 de de febrer del 2014 | 17:31
Recull de premsa

Llansana: "De les 70 lleis aprovades, 40 vulneren competències. Aquesta és l'autèntica amenaça"

"La política recentralitzadora del govern espanyol ens està desmantellant "sin que se note el cuidado". Una amenaça que, per sort, també és motor."

La filòloga i periodista, Marina Llansana, ha alertat a un article que la nova tendència de l'espanyolisme és "demanar a Rajoy que suspengui l'autonomia catalana". "S'hi han apuntat des de Sánchez-Camacho --ha recordat-- fins a l'exministre socialista Belloch, passant per Vidal Quadras i Rosa Díez".

A l'article Suspensió encoberta Llansana hi ha alertat el lector que "hauríem de ser conscients que, per sota del soroll mediàtic, ja ens estan suspenent l'autonomia de manera encoberta". "No som autònoms per fixar el nostre objectiu de dèficit a l'hora d'aprovar uns pressupostos ni per fixar noves taxes, que de seguida ens les recorren al Tribunal Constitucional. Què és la llei d'unitat de mercat aprovada al novembre sinó una estratègia per deixar sense autonomia la Generalitat per regular activitats econòmiques?" ha dit.

"Què és la llei d'acció i del servei exterior aprovada el juny de l'any passat sinó una manera de minorar la capacitat de construir relacions internacionals que té Catalunya? Què és la llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local sinó una manera de prendre competències als ajuntaments catalans?" ha continuat demanant.

Sobre axò, finalment l'autora de l'article ha conclòs que de les 70 lleis aprovades per Rajoy, "n'hi ha 40 que vulneren les competències de la Generalitat": "Aquesta és l'autèntica amenaça, la política recentralitzadora del govern espanyol, que ens està desmantellant "sin que se note el cuidado". Una amenaça que, per sort, també és motor".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat