Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 27 de de gener del 2014 | 17:03
Recull de premsa

Muñoz: "Les elits espanyoles són molt més nacionalistes que la ciutadania que representen"

"Una bona part de la societat espanyola sembla afrontar la qüestió catalana amb menys prejudicis i amb més pragmatisme del que transmet el clima polític i mediàtic madrileny. Espanya no és Madrid".

El politòleg Jordi Muñoz ha recordat a un article que sovint "hom es queixa del desconeixement i incomprensió que mostra la societat espanyola amb la realitat catalana" i ha continuat explicant que "no és gaire agosarat dir que la percepció general és que la distància és creixent" entre ambdues societats.

"Mentre que des d'Espanya sovint es presenta el que està passant a Catalunya com un perillós episodi d'inflamació nacionalista comandat per unes elits amb interessos tèrbols, des d'aquí la percepció majoritària és la d'un moviment social força transversal" ha apuntat a l'article Espanyols amb la consulta.

"Hi ha qui diu que el desconeixement i la incomprensió --ha continuat-- són mutus i simètrics [...]. Però és poc plausible que sigui així: mentre que a Catalunya tenim a la nostra disposició tots els mitjans de comunicació espanyols, i els consumim en abundància, a la resta de l'Estat en general no tenen accés als mitjans catalans".

"La majoria de cadenes de televisió i bona part de les emissores de ràdio i diaris que configuren la dieta mediàtica dels catalans estan fets i pensats des de Madrid" ha lamentat Muñoz, qui també ha sentenciat que els catalans "tenim accés a la cultura espanyola, i de vegades hi participem activament", mentre que els intercanvis en l'altra direcció "són molt més escassos".

Per tot això l'autor de l'article ha senetnciat que les elits espanyoles són "molt més nacionalistes" que la ciutadania que representen, una realitat "especialment certa en el cas del PSOE: mentre que la seva direcció reitera una vegada i una altra que no acceptarà una consulta sobre la independència a Catalunya, segons les enquestes més del 60% dels seus votants estarien a favor d'autoritzar-la".

"Una bona part de la societat espanyola sembla afrontar la qüestió catalana amb menys prejudicis i amb més pragmatisme del que transmet el clima polític i mediàtic madrileny. Espanya no és Madrid, i molt menys el Madrid político-mediàtic que patim quotidianament. Fóra bo que, des de Catalunya, es tingués present aquesta diferència en els mesos a venir" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat