Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de d'abril del 2012 | 18:58
Recull de premsa · Política

Martí: "Unió continua sent una barreja que fa que tingui pocs amics, començant per CDC, que ho viu com una hipoteca"

"Unió continua sent un partit "a quadrets", com el definia Romeva, perquè hi conviuen autonomistes amb independentistes, socialcristians amb conservadors de l'Opus".

Pere Martí

El periodista Pere Martí ha esmentat el llibre de Francesc Canosa Entre el sabre i la bomba, a un article publicat al diari Ara on Pau Romeva, fundador d'Unió Democràtica hi afirma, en ser preguntat si és roig o blanc, que ell és "a quadrets".

"Unió continua sent un partit "a quadrets", com el definia Romeva, perquè hi conviuen autonomistes amb independentistes, socialcristians amb conservadors de l'Opus" ha dit. 

A l'article Unió: Entre el sabre i la bomba, Martí hi afirma que la barreja que hi conviu dins d'Unió "fa que tingui pocs amics, començant per CDC, que ho viu com una hipoteca, i seguint per la resta de l'arc parlamentari d'esquerres, que veuen Unió com un partit
carca".
Unió celebra un congrés on per primera vegada Duran tindrà al davant un nét de les famílies fundadores que li disputa la presidència"
"I sobretot ─ha continuat─ és una nosa pel PP, perquè l'existència d'Unió li barra el pas per arrelar en la centralitat de Catalunya". Sobre Unió, l'autor de l'article ha continuat explicant que UDC "ha estat sempre un partit incòmode": "No ha encaixat mai en el pensament dominant de l'època que li ha tocat viure, perquè ni a Catalunya ni a Espanya la democràcia cristiana ha tingut un fort arrelament, cosa que la diferència d'Europa".

"A Catalunya, les idees d'Unió van quedar absorbides per Jordi Pujol [...] però a Espanya, la dreta ha preferit beure del franquisme que de la democràcia cristiana europea i per això és així de brusca, maldestre i inculta" ha sentenciat, i ha conclòs que el llibre de Canosa arriba "en un moment oportú", perquè Unió celebra un congrés al mes de maig "on per primera vegada Duran tindrà al davant un nét de les famílies fundadores, un Vila Abadal, que li disputa la presidència del comitè de govern".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat