Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 7 de de juny del 2012 | 17:56
Recull de premsa · Política

Bosch: "El Titànic s'enfonsa i el govern espanyol fa d'orquestra de bord, entretenint amb violins"

"D'aquí a uns anys, els historiadors es faran creus de la nostra falta de determinació. I encara més de la nostra falta d'autodeterminació".

El diputat al Congrés d'ERC–RCat–Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha sentenciat a un article que els aires del temps "diuen a crits que som davant un final de cicle".

"Potser vaig errat ─ha continuat─, però juraria que el món que vam veure néixer en la transició espanyola té els dies comptats [...]. La imatge d'una família desfeta, sospitosa de males pràctiques i tràfic d'influències, és l'estampa més penosa dels mals que viu el regne d'Espanya". A El desastre de l'any 12, Bosch hi ha assegurat que, a banda de la crisi econòmica, "l'estat de les autonomies ha fracassat, tal com reconeixen obertament els seus impulsors".

"D'una banda, s'han generat despeses ─ha continuat─ i administracions supèrflues en aquells territoris que mai no havien reivindicat administracions pròpies [...]. I els aigualits, com ara Catalunya, han acabat farts de pagar i apuntalar la barraca. Ningú no n'ha quedat content". En aquest context, Bosch ha sentenciat que Catalunya es troba davant una "autèntica frontissa, un moment dels que fan època": "El Titànic s'enfonsa i el govern espanyol fa d'orquestra de bord, entretenint amb violins els passatgers que s'ofeguen".


Finalment, el diputat ha preguntat: "Què podem fer els catalans davant el naufragi?". "La resposta és òbvia ─ha conclòs─, [...] hem d'agafar un bot salvavides, marxar del paquebot sinistrat i començar a remar com uns condemnats. I per què no ho fem, doncs? [...] perquè la nostra política va massa frenada". "Estem amb l'aigua al coll i encara ens discutim pel preu de la cabina. D'aquí a uns anys, els historiadors es faran creus de la nostra falta de determinació. I encara més de la nostra falta d'autodeterminació" ha dit.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat